27.08.2024.

13:50

Foto: Profimedia

Sport

Da se naježiš! Bekam se potresnim rečima oprostio od legende, a Inzagijeve reči kidaju srce!

Proslavljeni švedski fudbalski trener preminuo je u ponedeljak ujutro u 77. godini u rodnom gradiću Suneu od raka pankreasa koji mu je otkriven početkom godine.

Erikson je odmah obelodanio da boluje od neizlečive bolesti i da mu je ostalo manje od godinu dana života.

Brojni fudbalski asovi i klubovi u kojima je Sven radio opraštaju se od čuvenog stručnjaka, a Dejvid Bekam (49) je ove godine često boravio u Švedskoj kod čoveka koji ga je svojevremeno učinio kapitenom engleske reprezentacije.

Informer

 

- Smejali smo se, plakali smo i znali smo da se opraštamo... Svene, hvala ti što si oduvek bio tako divna osoba, strastven, brižan, miran i pravi gospodin. Zauvek ću ti biti zahvalan što si me učinio svojim kapitenom i zauvek ću čuvati ova poslednja sećanja na ovaj dan s tobom i tvojom porodicom. Hvala, Svene, i na tvojim poslednjim rečima meni: Biće sve u redu - napisao je Bekam na Instagramu i objavio snimak poslednjeg susreta sa Eriksonom.

Trener Intera Simone Inzagi, koji je sa Šveđaninom sarađivao u Laciju početkom 21. veka, naglasio je da je Sven od njega napravio čoveka.

- Smrt Svega Gorana Eriksona me je duboko pogodila i rastužila. Bio sam veoma mlad, tek što sam došao u Rim i on mi je mnogo pomogao. Bio je najvažnija figura u mom razvoju kao fudbalera, ali i kao čoveka. Uvek sam se divio njegovoj smirenosti, ljubaznosti i koliko je imao poštovanja za svakog. Bio je i ostaće izvor inspiracije za mene. Ovim putem želim samo delimično da mu se zahvaljim na svemu što me je naučio. Poslednjih meseci pokazao je silnu snagu i želju da živi, a nas je učio šta je život dok je i sam umirao. Svene, hvala za sve - poručio je Inzagi u oproštajnoj poruci objavljenoj na sajtu Intera.
S. R.