27.08.2024.

18:06

Foto: Tanjug/AP

Sport

Ogroman peh za Srbiju! Piksi ostao bez jedinog beka!

Početkom septembra reprezentaciju Srbije očekuje pakleno težak zadatak u Beogradu kada će na "Marakani" gostovati novopečeni šampion Evrope - Španija. Uprkos tome, selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi rešio je da izmeni značajan deo tima koji je nastupao na Evropskom prvenstvu, a posao Srbije danas je postao još teži. 

Naime, jedini levi bek na spisku - Aleksa Terzić, zbog povrede neće biti u prilici da se odazove pozivu selektora Stojkovića. Bek Salcburga se povredio u 26. minutu u prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona protiv kijevskog Dinama. Pokušao je nekadašnjii đak Crvene zvezde da nastavi meč, nije mogao, zbog čega je morao van igre nekoliko minuta kasnije. 

U najavi revanša protiv Dinama, trener Salcurga - Pepijin Linders, saopštio je da Aleksu Terzića očekuje nešto duža pauza. 

- Nažalost, Terzić neće moći da igra zbog povrede butnog mišića. Trebalo bi da pauzira barem četiri nedelje - poručio je Linders. 

Informer

 

Aleksa Terzić bio je u planovima selektora i za Evropsko prvenstvo, ali je i tada u finišu sezone ispao iz kombinacije zbog povrede. Tokom selektorskog mandata Dragana Stojkovića bek Salcburga šest puta je nosio dres reprezentacije.