27.08.2024.

20:07

Foto: EPAImages

Sport

Nećeš da sarađuješ!? Dupla kazna! Hrvat četiri godine van terena zbog dopinga!

Međunarodni sportski sud u Lozani poslednjih godina ima sve više posla usled upotrebe nedozvoljenih supstanci. Prošle sezone Pol Pogba dobio je četvorogodišnju suspenziju, a identična kazna saopštena je danas i hrvatskom defanzivcu - Mariju Vuškoviću. 

Štoper Hamburgera pao je na doping testiranju u jesen 2022. godine. On je nakon treninga podvrgnut testoriranju, a nakon detaljnih analiza proglašen je krivim usled čega mu je DFB Sud u Frankfurtu odredio dvogodišnju suspenziju. 

Ipak, advokati Maria Vuškovića spremili su žalbu, zahtevali oslobađajuću presudu i tako izazvali burnu reakciju nemačke javnosti. Vrlo brzo je Nacionalna antidoping agencija Nemačke (NADA) i Svetska antidoping agencija (WADA) tražile povećanje suspenzije s dve na četiri godine.

Vušković je, inače, krajem kalendarske godine trebao da se vrati na teren budući da je suspendovan od 2022. godine, ali je usled odluke da ne sarađuje sa Sudom njegova kazna udvostručena, a on će na teren tek 2026. Odluka, doduše, još nije zvanična, ali nemački Bild otkriva kako su advokati stranaka obavešteni o ishodu danas u popodnevnim časovima.