27.08.2024.

23:53

Foto: EPA

Sport

Sterling ispisuje istoriju engleskog fudbala! Liverpul, Siti, Čelsi, a sada i - Mančester junajted!

Teško da bi neko mogao da pronađe logične izgovore za poteze koje povlače uprave Mančester junajteda i Čelsija tokom prelaznog roka. Tako je već godinama, a ništa drugačije nije ni ovog leta... Trener "plavaca" Enco Mareska na raspolaganju ima četrdeset i kusur igrača, ali je uprava kluba rešila da mu dovede još jednog - Džejdona Sanča. 

Bivši reprezentativac Engleske postao je višak na "Old Trafordu", odnosi sa Erikom Ten Hagom su katastrofalni već mesecima i rastanak je jedino rešenje. Ipak, problem predstavljaju troškovi Čelsija tokom poslednjih godina zbog čega "plavci" nemaju mogućnosti da plate Mančester junajtedu za slobodu brzonogog ofanzivca. 

Sportski direktor "crvenih đavola" - Majk Ešvort, razgovarao je tim povodom sa upravom Čelsija i pronađeno je "idealno rešenje", odnosno, klubovi su dogovorili - trejd. 

Put "Stamford Bridža" ide Džejdon Sančo, a na "Old Traford" se seli Rahim Sterling! Engleski reprezentativac tako će postati prvi igrač u istoriji koji je nastupao za Liverpul, Mančester siti, Čelsi i Mančester junajted... 

Budući da se radi o detetu Liverpula, najvećeg Mančesterovog rivala, kao i nekadašnjem igrači Mančester sitija, pravo je pitanje kako će ga navijači na "Old Trafordu", ali i širom engleske dočekati.