27.08.2024.

23:06

Foto: profimedia

Sport

Birmančevićeva Sparta, Jang Bojs i Salcburg izborili plasman u Ligu šampiona!

Fudbaleri Jang Bojsa savladali su ekipu Galatasaraja rezultatom 1:0 (3:2), i tako izborili plasman u elitno takmičenje. 

Mogla je ta razlika da bude i veća, da u 32. minutu susreta gol nije poništen Ebrimi Koliju. Gambijac je bio precizan nakon centaršuta saigrača, ali se VAR proverom ispostavilo da je bio u nedozvoljenoj poziciji. 

Pojačali su intezitet domaći igrači nakon toga i u dobrom delu meča imali terenski posed, ali im jednostavno nije išlo od ruke. Atmosfera na "Rams Parku" u Istanbulu je nakon pauze značajno opala, a činilo se da ekipa Jang Bojsa samo kupuje vreme.

Pokušavali su fudbaleri Galatasaraja i u više navrata pretili ispred protivničkog gola, ali večeras sreća nije bila na njihovoj strani. Francuz Alan Virdžinijus je u 88. minutu bio precizan i tako definitivno overio trijumf svoje ekipe.

Informer

Detalj sa meča Jang bojs - Galatasaraj

Fudbaleri Salcburga i Dinamo Kijeva večeras su odigrali nerešeno 1:1, što je austrijskom timu bilo dovoljno za prolaz dalje zahvaljujući pobedi od 2:0 u prvoj utakmici.

Domaći su poveli već u 12. minutu kada je Anderson Dagim, na asistenciju Mauritsa Kjergora, poslao loptu u mrežu, čime su dodatno učvrstili svoju poziciju. Ipak, fudbaleri iz Kijeva nisu dugo čekali da uzvrate - u 29. minutu Vladislav Vanat je poravnao rezultat posle dobro organizovane akcije, vraćajući nadu ukrajinskom timu.

U drugom poluvremenu, iako je Dinamo pokušavao da dođe do novog gola i preokrene rezultat, Salcburg je uspeo da odbrani svoju prednost iz prvog meča i nastavi svoje putovanje dalje.

Informer

Detalj sa meča Salcburg - Dinamo Kijev

Sparta Prag je obezbedila prolazak u narednu fazu Lige šampiona pobedom od 2:0 nad Malmeom, čime su ukupnim rezultatom 4:0 eliminisali švedski tim.

Prvo poluvremene nisu obeležili golovi, ali jeste promašen penal srpskog fudbalera Veljka Birmančevića. Naš vezista je imao priliku da dovede svoju ekipu u bolju poziciju, ali je bio poprilično neprecizan. Ipak, Sparta je dominirala u drugom delu igre. U 80. minutu, Lukas Haraslin je bio precizan sa bele tačke, donoseći domaćem timu zasluženo vođstvo. Samo tri minuta kasnije, Rahmani je povisio na 2:0 nakon asistencije Haraslina, i tako potvrdio prolaz češkog tima.

Malme nije uspeo da pronađe put do gola, iako su uložili veliki napor, što je omogućilo Sparti da sačuva svoju prednost i plasira se u narednu rundu.