28.08.2024.

08:51

Foto: epaimages

Sport

Užas, umro fudbaler! Srušio se na terenu usred utakmice, 6 dana se borio, ali srce nije izdržalo

Fudbaler se srušio u 84. minutu, a na terenu su viđene dramatične scene, igrači su bili u šoku, hvatali su se za glavu... Nakon što su mu doktori pružili prvu pomoć na terenu, hitno je prevezen u lokalnu bolnicu. Delovali je da će sve biti u redu, ali mu se stanje pogoršalo. 

Tokom meča je imao srčanu aritmiju, zbog čega mu do mozga nije stizalo dovoljno kiseonika, preneli su mediji. Stanje se pogoršavalo i doktori nisu mogli da spreče njegovu preranu smrt, piše ESPN.

"S bolom u srcu, šokirani smo smrću voljenog igrača Huana Iskijerda. Izražavamo saučešće njegovoj porodici, prijateljima, kolegama i voljenima. Huane, bićeš zauvek s nama", napisali su iz Nasionala.

Tokom minulih dana, dok je fudbaler bio u bolnici stizale su i ohrabrujuće vesti, jer su rekli da se radilo samo o nepravilnom radu srca i isključili su mogućnost srčanog udara. Prema rečima lekara postojale su dobre šanse da se vrati u normalu i potpuno oporavi. Međutim, šest dana nakon što je kolabirao usred meča, preminuo je u bolnici. Srce nije izdržalo. Urugvajski savez je zbog ovog tragičnog događaja odložio sve utakmice proteklog vikenda.