28.08.2024.

09:48

Foto: profimedia

Sport

Težak skandal u Ligi šampiona! Albanci opet pokušali da ponize Srbiju zastavama tzv. Kosova, a klub ih još i podržao! (FOTO)

Pobedili su u oba susreta sa po 2:0, ali ono što je usledilo nakon meča bacilo je senku na ovaj sportski podvig.

Srpski reprezentativac Veljko Birmančević imao je priliku da dodatno osigura trijumf svog tima, ali je u drugom meču promašio jedanaesterac u prvom poluvremenu.

Iako ovaj promašaj nije bio presudan za konačni rezultat, pravi skandal je izbio nakon završetka utakmice.

Na zvaničnom profilu Sparte iz Praga pojavila se fotografija igrača Indrita Tucija, Albiona Rahmanija, Ermala Krasnićija i Ćazima Lacija, uz koju su istaknute albanska zastava i zastava tzv. Kosova.

Ovaj potez izazvao je ogromnu buru, posebno s obzirom na činjenicu da su Krasnići i Rahmani poreklom iz južne srpske pokrajine.

Ono što dodatno pojačava tenziju jeste činjenica da su navijači Sparte već poznati po svom čvrstom stavu po pitanju Kosova, često ističući parole "Kosovo je Srbija" na utakmicama, pa čak i u duelima protiv srpskih klubova kao što su Crvena zvezda i Partizan. Skandiranje zajedno sa srpskim navijačima bio je znak solidarnosti, što čini ovaj potez kluba još kontroverznijim.

Pored toga, dres Sparte nosi i srpski reprezentativac Veljko Birmančević, što dodatno postavlja pitanje koliko je ovaj čin bio promišljen i pravedan prema njemu. Na društvenim mrežama su se već pojavili komentari nezadovoljnih navijača koji smatraju da je klub ovim potezom uvredio ne samo srpske navijače već i srpske igrače koji igraju za Spartu.

Ostaje da se vidi kako će Sparta iz Praga odgovoriti na ovu situaciju i da li će doći do zvaničnog izvinjenja ili pojašnjenja povodom ovog skandala koji je uzburkao strasti među navijačima, ne samo u Češkoj, već i šire.

Već su brojni navijači slavnog kluba opleli kako po šiptarskim provokatorima, tako i po samom klubu zbog toga što se ne slažu onim što je objavljeno.