28.08.2024.

18:04

Foto: Starsportphoto

Sport

Milioni stižu u Kragujevac! Radnički u rekordnom transferu prodao igrača u Englesku! (VIDEO)

Transfer, vredan 3.700.000 evra sa uključenim bonusima, obara sve rekorde kluba iz Šumadije. Pored ove pozamašne sume, Radnički će zadržati i procente od buduće prodaje mladog reprezentativca Srbije.

Milan Aleksić, rođen 2005. godine, već je otputovao u Englesku, gde će obaviti lekarske preglede pre potpisivanja četvorogodišnjeg ugovora sa Sanderlendom, trenutnim liderom Čempionšipa.

Informer

Milan Aleksić

Njegov odlazak predstavlja veliki uspeh za sportski sektor Radničkog, na čelu sa sportskim direktorom Slavkom Perovićem, koji je prepoznao potencijal ovog supertalentovanog igrača.

Aleksić je u Radnički stigao prošlog leta iz omladinskog pogona Partizana, nakon što je shvatio da neće dobiti priliku u prvom timu crno-belih. Odluka da prihvati poziv Radničkog pokazala se kao pun pogodak, jer je tokom prošle sezone postigao pet golova i upisao deset asistencija u svim takmičenjima. Njegove impresivne igre nisu prošle nezapaženo, te ga je selektor Dragan Stojković opisao kao igrača sa "zidanovskim potezom".

Iako je početkom leta bilo ponuda iz Benfike i grupa klubova pod patronatom Čelsija, Radnički je strpljivo čekao pravu priliku, koja je konačno stigla u vidu ponude Sanderlenda.

Ovim transferom Milan Aleksić postao je najskuplji igrač Superlige Srbije ovog leta među igračima koji mogu da igraju za reprezentaciju Srbije, prestigavši čak i prodaju Partizanovog Baždara za 3,5 miliona evra.

Ovaj istorijski transfer ne samo da predstavlja ogroman uspeh za Radnički iz Kragujevca, već i postavlja Milana Aleksića na mapu evropskog fudbala, dok će kragujevački klub sa ponosom pratiti njegov dalji razvoj na Ostrvu.