28.08.2024.

19:00

Foto: Starsportphoto©

Sport

Odlazi nakon osam godina! Srpski reprezentativac napušta Bundesligu, sledeća stanica - Španija!

Fudbalska reprezentacija Srbije nije oduševila na Evropskom prvenstvu ovog leta, a prelaznu ocenu zaradila je samo poslednja linija. Od Nikole Milenkovića i Strahinje Pavlovića javnost ima ogromna očekivanja, a ovoga puta je svoj deo posla - bez greške, uspeo da obavi i Miloš Veljković. 

Odmah nakon Evropskog prvenstva pojavile su se vesti da bi stameni štoper mogao da naplati dobre partije u Nemačkoj i nakon osam godina napusti Verder Bremen. Ren, Roma, Al Hilal i Atalanta bili su zainteresovani za srpskog reprezentativca, ali je on uprkos brojnim ponudama ostao veran bundesligašu. Makar do sada...

Naime, kako prenosi ugledni "Bild" Miloš Veljković nalazi se na izlaznim vratima Verdera, a nemački klub nema uslova da ga zadrži. Osasuna se pojavila sa ponudom od 5.500.000 evra i isplatila izlaznu klauzulu koju srpski reprezentativac ima u svom ugovoru. Ostalo je samo da se utanače lični uslovi sa iskusnim štoperom koji se nakon osam sezona seli u Primeru. 

"Istina je da smo zainteresovani za igrača na štoperskoj poziciji. Nameravamo da postignemo dogovor što je pre moguće", kazao je generalni direktor Osasune. 

Informer

 

Veljković je u Bremen stigao davne 2016. godine u transferu teškom 330.000 evra iz Totenhema. Rođen je u Švajcarskoj 1996. godine, a prve fudbalske korake napravio je u omladinskom timu Bazela odakle se sa svega 15 godina preselio u London u akademiju "pevaca". Tokom karijere je nastupao za Midlzbro i Čarlton. 

Sa omladinskom reprezentacijom Srbije bio je šampion Evrope u konkurenciji do 19 godina, a godinu dana kasnije je na Novom Zelandu osvojio Mundijalito. U seniorskoj reprezentaciji odigrao je 33 utakmice i postigao jedan gol.