28.08.2024.

20:27

Foto: Starsportphoto

Sport

Mitrović: Žao mi je Partizana i srpskog fudbala!

Nakon nešto više od mesec dana pakla - Partizan je završio svoj evropski put. Po prvi put u istoriji UEFA takmičenja jedna ekipa uspela je da u sezoni ispadne u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu konferencija, a završni udarac crno-belima večeras je u Belgiji zadao slabašni Gent - 1:0. 

Prema prikazanoj igri ni Belgijanci nisu zaslužili grupnu fazu Lige konferencija, a šta tek onda reći o Partizanu... Crno-beli nisu uspeli da savladaju skroman sastav Vutera Vrenkena te će četvrtu godinu uzastopno Gent tokom jeseni nastupati u Evropi. 

Posebno zadovoljan zbog toga je bio Stefan Mitrović. Bivši reprezentativac Srbije u Beogradu je bio jedan od najboljih u sastavu Genta, večeras je meč gledao sa klupe, a nakon pobede nije krio zadovoljstvo zbog prolaska u grupnu fazu Lige konferencija. 

- Ispunili smo svoj prvi cilj koji smo postavili pred sezonu. Ušli smo u grupnu fazu Lige konferencije i zadovoljni smo ishodom. PRedstoji nam dosta stvari koje treba da poboljšamo i na kojima ćemo da radimo. Još uvek nismo ekipa kakva želimo da budemo. Ali ovo će nam biti podstrek za nastavak sezone.

Informer

 

Eliminacija Partizana nastavak je katastrofalnog niza za srpske klubove na međunarodnoj sceni, koeficijent opada, a crno-beli su večeras imali šansu da poprave utisak. 

- Žao mi je zbog Partizana i srpskog fudbala, ali nadam se da će u narednim godinama biti bolje. 

Svestan je Mitrović da ni Gent nije ostavio sjajan utisak, ali dodaje da je sve to posledica brojnih kadrovskih promena. 

- Ostali smo bez četiri bitna igrača koji su bili nosioci prošle sezone, došao je i novi trener. Potrebno je vreme da sve to dođe na svoje mesto. Mislim da ćemo posle reprezentativne pauze biti onaj pravi Gent - podvukao je Mitrović.