Autor: S. M.

29.08.2024.

12:47

Foto: Informer/Peđa Milosavljević

Sport

Oglasio se Piksi! Evo šta kaže o otkazima Mitra, Sergeja i Vlahovića

Reprezentacija Srbije počinje novi ciklus Lige nacija u najjačoj, elitnoj grupi, zajedno sa Španijom, Danskom i Švajcarskom, a posle nedavno saopštenog šireg spiska igrača na koje selektor Dragan Stojković računa za predstojeće mečeve protiv Španije i Danske, sledi konačan spisak koji će biti objavljen u petak, 30, avgusta.

Posle razgovora sa selektorom, iz opravdanih razloga, septembarski ciklus mečeva preskočiće Dušan Vlahović, Sergej Milinković Savić i Aleksandar Mitrović.

- Što se tiče Vlahovića, Sergeja i Mitra stvari su vrlo jednostavne. Vlahović me je zvao, rekao da ima porodične probleme, u to ne ulazim i nadam se da će to što ima rešiti na pozitivan način, što mu iskreno želim. Mitrović i Sergej praktično sve vreme igraju u Al Hilalu pod povredama. Momci su se javili, pričali smo, razumem sve, hoće da iskoriste vreme kako bi te povrede sanirali. Kod Mitrovića je problem zadnja loža, kod Sergeja bol u leđima, igra pod injekcijama, mislim da je reč o pršljenu - rekao je Piksi za FSS.

Piksi je dodao da nema prostora za spekulacije.

- S obzirom na to da smo skloni različitim spekulacijama, ovim želim da naglasim da nema prostora za tako nešto. U ponedeljak je konfrencija za medije na kojoj ćemo razgovarati detaljnije o mnogim temama, kao i o našim ciljevima u Ligi nacija, ali pre svega pripremi za utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Odlazak na treće veliko takmičenje u nizu biće naš prioritet u narednom periodu - zaključio je selektor.