29.08.2024.

15:49

Foto: EPA/Beta/Logo

Sport

Muftija beogradski se oglasio zbog večitih! Evo šta je poručio Zvezdi, a šta Partizanu!

Crveno-beli su uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona, savladavši Bode Glimt u napetom dvomeču, dok su crno-beli doživeli razočaranje nakon eliminacije u plej-ofu Lige konferencije od belgijskog Genta.

Crvena zvezda je uspela da nadoknadi minimalni zaostatak iz prve utakmice i izbori se za mesto među elitom evropskog fudbala, što je veliki uspeh za klub iz Beograda. S druge strane, Partizan nije uspeo da preokrene nepovoljan rezultat iz prve utakmice protiv Genta, te su crno-beli završili svoj evropski put ove sezone.

Bez obzira na sudbinu Partizana, Srbija će i dalje imati dva predstavnika na evropskoj sceni, s obzirom na to da je TSC iz Bačke Topole već obezbedio mesto u grupnoj fazi Lige konferencije. Da li će TSC uspeti da napravi iznenađenje protiv Makabija i plasira se u Ligu Evrope, saznaćemo u četvrtak.

Reakcija na rezultate dva najveća srpska kluba stigla je od Muftije Muhameda Jusufspahića, koji je putem društvenih mreža čestitao Crvenoj zvezdi na uspehu i poslao podršku Partizanu.

- Čestitke Zvezdi na velikoj želji, borbenosti i plasmanu u Ligu šampiona. Hvala komšije što sačuvaste obraz fudbalu u našem Beogradu. Partizanu želim pobedu u derbiju - napisao je Jusufspahić.

Zvezdaši sada s nestrpljenjem iščekuju nove izazove u najprestižnijem evropskom klupskom takmičenju, dok se Partizan okreće domaćim obavezama i večitom derbiju koji predstoji.