29.08.2024.

16:12

Foto: Informer/Peđa Milosavljević

Sport

"Orlovi" bojkotuju Piksija!? Šta se to dešava u reprezentaciji Srbije?

Ono što je Informer prvi objavio još 26. juna, dan nakon eliminacije Srbije sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj, sada dobija potvrdu. I to kakvu!

Tada smo, iz pouzdanih izvora, saznali da Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković-Savić i Vanja Milinković-Savić više neće biti deo nacionalnog tima sve dok se ne promeni strateg. Na narednom okupljanju neće se pojaviti nijedan od pobrojanih igrača, a taj spisak produžen je i za, pomalo iznenađujuće, Dušana Vlahovića.

Fantastični napadač Juventusa rekao je da zbog porodičnih obaveza neće moći da pomogne "orlovima", dok su Mitrović i Sergej prijavili povrede. Ipak, svi oni su bili na terenu u prethodnih nekoliko dana i to ne samo da su bili na terenu, već su imali velike uloge u utakmicama Al Hilala (Sergej i Mitrović), odnosno Juventusa (Vlahović).

Tadić je još ranije saopštio da se povukao iz reprezentacije. Mada nije direktno ciljao na Piksija, jasno je da je zbog njega otišao iz nacionalnog tima.

Informer

Ne treba posebno ni podsećati kako je njihov odnos maltene preko noći narušen i to posle prve utakmice na Evropskom prvenstvu protiv Engleske. Srbija je izgubila, a Tadić je izašao pred novinare i izjavio da je on "najspremniji i najbolji igrač u timu", gurnuvši "prst u oko" Stojkoviću.

Kasnije je taj njihov odnos dodatno zahladneo, pogotovo posle remija sa Danskom i definitivne eliminacije iz grupe.

Stojković je danas u izjavi koju je Fudbalski savez Srbije dostavio medijima, brže-bolje pokušao da predupredi spekulacije, pa je poručio da zapravo nikakvim spekulacijama nema mesta.

Kako onda objasniti da su Sergej i Mitar sinoć (28. avgusta!) odigrali 90 minuta za klub iz Saudijske Arabije i da se tokom meča nisu žalili ni na kakve probleme. Vlahović je, sa druge strane, saopštio da ima porodične razloge zbog kojih propušta okupljanje.

Informer

Ipak, ovako nešto bilo je i očekivano, pogotovo nakon eliminacije ekipe sa Evropskog prvenstva, pa je jasno da u reprezentaciji postoje neraščišćeni računi i da izostanak najboljih i najiskusnijih igrača nema veze ni sa kakvim povredama. Već samo sa dobrom voljom da igraju pod vođstvom aktuelnog stratega.

Za Srbiju slede utakmice protiv Španije i Danske u Ligi nacija (5. i 8. septembar), a Stojković će već sutra izaći pred medije i verovatno ostati pri matrici da nikakvih problema unutar nacionalnog tima nema.

A oni su i više nego očigledni, i izgleda, nerešivi.

Na koga još Srbija neće računati na predstojećim mečevima u Ligi nacija, možete pročitati ovde.