29.08.2024.

21:11

Foto: EPA Images

Sport

Holanđani: Igrali smo protiv Zvezde, atmosfera na "Marakani" je neverovatna

Aktuelni šampion Srbije će u novom formatu elitnog klupskog takmičenja igrati protiv Barselone, Intera, Benfike, Milana, PSV, Jang bojsa, Štutgarta i Monaka. Prema novom sistemu takmičenja, klubovi neće igrati revanš utakmice, već će četiri meča igrati na svom terenu, a četiri u gostima. 

Posle žreba u Monaku generalni direktor kluba iz Ajndhovena govorio je o gostovanju njegovog tima u Beogradu. On se veoma dobro seća atmosfere na "Marakani", jer je 2005. godine bio član delegacije PSV, kada je sa holandskim klubom igran dvomeč u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. 

- Na početku veka već sam bio u Beogradu, igrali smo protiv Crvene zvezde. Atmosfera na stadionu je neverovatna, navijači su fanatični, za svakog igrača je fenomenalno da igra u takvoj atmosferi i na takvom stadionu. Zvezda je tada u toj utakmici pobedila sa 3:2, bilo je potom 5:0 u revanšu - rekao je Verkerk. 

On je potom rekao i da je oduševljen novim sistemu takmičenja u Ligi šampiona. 

- Čestitam svim učesnicima u ovom novom takmičenju, zaista sam uživao u ovome što sam video ovde. Svi ovi klubovi su veliki protivnici, nećemo razmišljati o rezultatima ono što želimo je da imamo uspešnu sezonu. Ovi veliki klubovi koji će igrati jedan protiv drugog, ovo su najbolji klubovi Evrope. Bilo je impresivno - istakao je Verkerk.