30.08.2024.

16:48

Foto: EPAimages

Sport

Suludo - Al Ahli potrošio 120 miliona u danu! Osimen i Toni stižu u Džedu!

Odolevao je Aurelio de Laurentis godinama da proda jednog od najboljih nadapača današnjice - Viktora Osimena. Nigerijac je u Napoliju uradio sve što je bilo do njega, verovatno i više od toga budući da je podno Vezuva pre godinu dana vratio i titulu. I sam je tražio da bude prodat, ali je tvrdoglavi gazda redom odbijao ponude čekajući pravu. Sada je dočekao, a u kasu Napolija će se poslednjeg dana prelaznog roka sliti ogromna svota novca. 

Da je fudbalska pijaca promenljiva stvar potvrdio je i slučaj oko Osimena. Mesecima je Nigerijac bio na pragu Čelsija, slao je Tod Boli brojne izaslanike u Napulj kako bi pregovarali sa De Laurentisom, a na momente se činilo da je posao blizu realizacije. Ipak, u poslednji čas došlo je do preokreta budući da ni bogati Amerikanac nema resursa da se takmiči sa klubovima iz Saudijske Arabije. 

Napoli će na ime obeštećenja zaraditi 80.000.000 evra, nešto manje nego što je u prvi plan očekivao, ali makar nije pojačao konkurenciju na međunarodnoj sceni. Osimen je odlučio da ispred sportskih motiva stavi finansijske pošto ga u novom klubu - Al Ahliju, čeka ugovor vredan 40.000.000 evra po sezoni! 

Kako prenosi Đanluka di Marcio, kada su agenti Viktora Osimena dobili ponudu iz Saudijske Arabije ništa više nije bilo zaniljivo. Nigerijac je imao jedan prohtev - da u ugovor ima izlaznu klauzulu po kojoj bi mogao da napusti klub i vrati se u Evropu. Saudijci su njegov predlog prihvatili i pitanje je časa kada će snažni napadač biti promovisan u Džedi. 

Informer

 

Osimenu će društvo u novom klubu praviti Roberto Firmino, Rijad Marez, Eduard Mendi, Gabrijeg Viega, Merih Demiral, Frank Kesi, a šuška se da bi poslednjeg dana prelaznog roka put Džede mogao da krene još jedan napadač - Ajvan Toni. Golgeter Brentforda takođe je bio na meti moćnih evropskih klubova, ali je šuškanje novca iz pustinje bio previše privlačan. 

Brenford će za svog napadača zaraditi oko 45.000.000 evra budući da tačan iznos još uvek nije poznat, a Tonija u Džedi očekuje ugovor vredan 18.000.000 evra po sezoni.