30.08.2024.

17:28

Foto: EPAimages

Sport

Panika nakon žreba! Zvezdini rivali jure pojačanja pred početak Lige šampiona!

Veličanstvenom pobedom nad Bode Glimtom fudbaleri Crvene zvezde obezbedili su mesto u Ligi šampiona. Novi format osigurao je srpskom velikanu utakmicu više na domaćem terenu, a nakon žreba u Monte Karlu četa Vladana Milojevića saznala je rivale u elitnom takmičenju. Milan, Inter, Benfika, Barselona, PSV, Štutgart, Jang Bojs i Monako odmeriće snage sa crveno-belima tokom "grupne faze". 

Ako iz priče isključimo Inter, preostali rivali Crvene zvezde imaju brojne probleme na startu nove sezone zbog čega se zbijaju redovi i poslednjeg dana prelaznog roka angažuju pojačanja. Prvi je na tržište izašao Milan koji je bez pobede u prva dva kola Serije A. Povreda Alvara Morate naterala je "rosonere" da potraže novog napadača, a uskoro bi na "San Siro" trebao da stigne Tami Abraham. 

Povremeni engleski reprezentativac nije u planovima Rome za narednu sezonu, Milan to želi da iskoristi i angažuje snažnog golgetera. Dogovor dva kluba je - trampa, put "Olimpika" kreće Aleksis Salemakers, dok će u suprotnom smeru krenuti Abraham.

Informer

 

Tu nije kraj Milanovih pojačanja budući da "rosoneri" žele da angažuju još jednog vezistu. Prvi plan bio je Manu Kone iz Menhengladbaha, ali se on odlučio za Romu zbog čega je velikan sa "San Sira" svoje snage usmerio ka Adrijenu Rabiou. Francuski reprezentativac rastao se sa Juventusom i slobodan je igrač, pregovori su otvoreni i velike su šanse da on predvodi Milaneze protiv Crvene zvezde. 

Pred kraj prelaznog roka pojačanja juri i holandski PSV. Klub iz Ajndhovena pre desetak dana je Monaku prodao prvog levog beka - Džordana Tezea, a njegov naslednik na "Filips Areni" biće Rik Karsdorp. Reprezentativac Holandije u četvrtak je rasinuo ugovor sa Romom i kao slobodan igrač vraća se u domovinu.