30.08.2024.

19:48

Foto: EPAIMAGES

Sport

Ni reči o Srbiji! Selektor Španije najavio pobede: Sadašnjost je dobra, budućnost još bolja!

Nakon debakla na Evropskom prvenstvu svima je bilo jasno da je reprezentaciji Srbije potreban - restart. Nažalost, selektor Dragan Stojković i njegovi saradnici nemaju mnogo vremena za pripremu i isprobavanje budući da "orlove" već sredinom septembra očekuje početak takmičenja u Ligi nacija. Zadatak nije mogao da bude teži pošto će nam rival biti novi šampion Evrope - Španija. 

Na već složenu situaciju nadovezali su se brojni problemi unutar reprezentacije. Otkazi zbog povreda i porodični razlozi u mnogome su skrojili spisak selektora Srbije, a takvih problema Luis de la Fuente nije imao. Istina, Španci imaju ogromnu bazu igrača pa izostanak Alvara Morate neće biti ogroman hendikep za "furiju" na startu takmičenja u Ligi nacija. 

Luis de la Fuente pojavio se pred novinarima kako bi saopštio spisak, a tom prilikom govorio je o brojnim temama. Iako je naredni izazov za Špance duel protiv Srbije, selektor "furije" nije rekao ni reč o našoj reprezentaciji. 

- Nema opasnosti da su se igrači zadovoljili, poznajem ih odlično. Nezasiti su, žele da nastave da pobeđuju i da se takmiče. Rezultati mogu samo da poboljšaju atmosferu, imamo dobru sadašnjost i još bolju budućnost, a uveren sam da ćemo nastaviti da se borimo i postignemo što više - rekao je Luis de la Fuente. 

Informer

 

Selektor Španije najviše je pričao o izostanku Alvara Morate koji je postao kapiten reprezentacije tokom njegovog mandata. 

- Alvaro Morata nedostaje, ima fizičkih problema, ali mislim da smo dobro pokriveni na toj poziciji. Iako nije sa nama on će biti tu, mnogo nam doprinosi, slavimo što je srećan i želimo mu sve najbolje jer je to najbolje za našu reprezentaciju. 

Duele protiv Srbije propustiće i Hesus Navas koji se nakon Evropskog prvenstva oprostio od reprezentacije. 

- Ne volim da pričam o ličnim temama, ali Hesus je tako odlučio pre Evropskog prvenstva. Bio je to veoma emotivan razgovor, svi smo dirnuti njegovom odlukom jer je legenda. Podržavamo ga iako nam je žao. Hvala mu od srca za sve što je dao kao fudbaler i osoba od celog stručnog štaba, a posebno sa moje strane - dodao je selektor Španije.