30.08.2024.

18:45

Foto: Reuters

Sport

Zvanično - Petrović napustio London! Srbin se seli u Francusku (FOTO)

Iznenađujuću šansu prošle sezone među stativama Čelsija dobio je Đorđe Petrović. Nastupi srpskog golmana podelili su javnost na Ostrvu, istina - nije briljirao, ali je većina pri stavu da je rođeni Požarevljanin ostavio daleko bolji utisak od Roberta Sančeza. Očekivali su mnogi da će Petrović u sezoni pred nama biti "jedinica" londonskog kluba, no, promena statusa uticala je na njegov status na "Stamford Bridžu". 

Španski strateg Enco Mareska odmah po dolasku u London precrtao je Đorđa Petrovića, a razlog za to još uvek nije poznat. Tražio je novi trener Čelsija od uprave kluba novog golmana, doveden mu je Filip Jorgensen iz Viljareala te je rastanak sa srpskim čuvarem mreže bila jedina opcija. 

Dugo vremena je Fiorentina bila prvi favorit za dovođenje Petrovića, no, u Toskani su se odlučili za Davida de Heu. Takvu šansu iskoristio je Strazbur, klub koji kao i Čelsi vodi Tod Boli, a danas je ozvaničena jednogodišnja saradnja sa srpskim golmanom. Povremeni reprezentativac naše zemlje seli se na pozajmicu u Francusku. 

Đorđe Petrović je prošle sezone sakupio 31 nastup u dresu Čelsija u svim takmičenjima. Stigao je u transferu teškom 13.000.000 evra iz Nju Inglanda i tada stavio paraf na ugovor do 2030. godine. Dakle, srpski reprezentativac nalazi se u planovima "plavaca", ali ne i Enca Mareske. Kako je počela sezona, a znajući navike Toda Bolija, pitanje je do kada će Španac sedeti na "Stamford Bridžu". 

Odluka da Petrović bude pozajmljen iznervirala je navijače Čelsija koji u komentarima objave žestoko pljuju rukovodioce svog kluba. Naravno, prvi je na udaru Tod Boli, ali ništa manje kritika nije dobio ni Enco Mareska.