30.08.2024.

21:29

Foto: Starsportphoto

Sport

Motika se vratio u Nemačku! Olimpija pustila Srbina na pozajmicu!

Informaciju koju je ranije danas objavio nemački izveštač Florijan Platenberg, sada je zvanično potvrdio i klub na svom nalogu na društvenoj platformi "Iks". Osim toga, čelnici su potvrdili da su osigurali i mogućnost otkupa 21-godišnjeg krilnog igrača.

Motika je danas zvanično predstavljen kao novi igrač, a nakon što je stigao u klub i priključio se ekipi, kratko se obratio i medijima. 

- Rođen sam u Nemačkoj i igrao sam tamo tokom svoje mladosti, tako da mi je bila želja da se vratim u nemački fudbal u nekom trenutku. Srećan sam što sada imam tu priliku i želim da dam sve od sebe, kako na terenu tako i van njega, da pomognem timu- izjavio je Motika, čiji ugovor sa Olimpijom traje do 2026. godine.

- Nemanja donosi mnogo toga za svoje godine. Smatramo da je kombinacija mladog, ambicioznog igrača i njegovog iskustva veoma uzbudljiva, i očekujemo da će to pokazati na terenu. Sa njim dobijamo još jednu ofanzivnu opciju - objasnio je sportski direktor, Rašid Azouzi.

Podsetimo, Motika je u januaru 2022. godine stigao u Crvenu zvezdu iz minhenskog Bajerna za 2,5 miliona evra, sa velikim očekivanjima da postane ključni igrač kluba. Ipak, Beograd je napustio kao jedno od najvećih razočaranja poslednjih godina, a potom je prešao u Olimpiju kao slobodan igrač.

Ovo leto je na 11 utakmica u slovenačkom prvenstvu i evropskim takmičenjima postigao dva gola i upisao dve asistencije, dok je prošle sezone na 42 utakmice zabeležio sedam golova i osam asistencija.