30.08.2024.

20:08

Foto: profimedia

Sport

Salcburg je srpski klub! Bajčetić stigao kod Terzića i Ratkova (FOTO)

Prošle su dve sezone od kako je usled brojnih povreda Jirgen Klop u prvotimca promovisao Stefana Bajčetića. Supertalentovani vezista nagovestio je svoj raskošni potencijal, kupio simpatije navijača i legendarnog nemačkog stratega, a kada se očekivalo da zasija dogodila se povreda. Nažalost, odvojilo je to potencijalnog reprezentativca Srbije od terena na nekoliko meseci zbog čega je ovog leta odlučeno da je pozajmica najbolje rešenje. 

Pokušao je Bajčetić da se nametne novom treneru Arne Slotu, ali budući da je propustio gotovo čitavu sezonu - nije uspeo. Brojni klubovi su želeli da angažuju talentovanog vezistu, ali je Liverpul rešio da ga pozajmi čoveku od poverenja - Pepinu Lijndersu, odnosno, Red Bul Salcburgu. 

U moru drugih ponuda Liverpul je rešio da bi odlazak u Austriju bio idealan za Bajčetića. U Salcburgu će imati minutažu, takmičiće se u Ligi šampiona, a sve to pod budnim okom nekadašnjeg pomoćnika Jirgena Klopa. Lijdners je zajedno sa svojim saradnikom napustio "Enfild" i odlučio da se osamostali. 

Bajčetića će u Salcburgu sačekati nekoliko "zemljaka" pošto boje Red Bula već neko vreme brane Aleksa Terzić i Petar Ratkov. Austrijanci su kroz kvalifikacije izborili mesto u Ligi šampiona, a u grupnoj fazi očekuju ih mečevi protiv Pariz Sen Žermena, Real Madrida, Atletiko Madrida, Bajer Leverkuzena, Dinamo Zagreba, Fajenorda, Bresta i praške Sparte.