31.08.2024.

06:20

Foto: EPAimages

Sport

Na današnji dan: Transfer decenije u Madridu! Ronaldo upotpunio Realove "galaktikose"!

Malo ko je te 2000. godine kada je Florentino Perez izabran za predsednika Real Madrida da će kontrovezni Španac od velikana sa "Santijago Bernabeu" stadiona napraviti najveći sportski brend na svetu. Stigao je Perez na kormilo "blankosa" u godinama suše, Real se mučio, tek povremeno uspevao da dođe do pehara... Pred Perezom je bio pakleno težak zadatak, ali je već na svojoj promociji obećao tim pun "Zidana i Pavona". 

Plan je bio spoj iskustva velikih igrača i plodova omladinske škole, no, za tako nešto bio je potreban novac. Nije se Florentino Perez libio da proda imovinu Real Madrida kako bi stekao kapital, a prvo su na dobošu završili tereni omladinske škole koji je kupio grad. Već od prvog novca iz najvećeg rivala - Barselone, doveden je Luis Figo, usledio je potpis Zinedina Zidana, a za kraj i Ronalda. Upravo je Brazilac 2002. godine, na današnji dan - 31, avusta, potpisao ugovor sa Real Madridom i tako je započeta era čuvenih "Galaktikosa". 

Informer

 

Na prvu loptu nova generacija Real Madrida delovala je nepobedivo, zapanjujuće. Ronaldo je nasatvio da rešeta i oduševljava fudbalske sladokusce širom sveta. Iste godine, brazilski napadač podigao je i Zlatnu loptu, a tokom svog mandata na stadionu "Santijago Bernabeu" postigao je 104 gola na 177 utakmica. 

Ipak, nakon tri bajkovite sezone usledio je pad. Mučio se Ronaldo sa povredama, ali i viškom kilograma, trpeo je brojne kritike snažni Brazilac, a nakon dolaska Ruda Van Nisterloja shvatio je da je vreme za odlazak. O tome kakav je Ronaldo igrač bio dovoljno govori podatak da je legendarni Fabio Kapelo popularnog "Zubu" okarakterisao najboljim igračem kojeg je ikada trenirao.