30.08.2024.

21:40

Foto: AP/Photo

Sport

Proradio bivši kapiten "orlova"! Tadić rešetao u Istanbulu (VIDEO)

Doskorašnji kapiten reprezentacije Srbije postigao je dva gola u pobedi svog tima nad Alanjesporom od 3:0 (1:0) u okviru četvrtog kola turskog šampionata.

Podsetimo, Tadić je posle kraha "orlova" na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, odlučio da se povuče iz nacionalnog tima posle 16 godina i posveti se klupskoj karijeri. 

Ofanzivni vezista je prvi gol postigao u 43. minutu meča na stadionu "Sukru Saračoglu" kada je posle kontre proigrao Edina Džeka na desnom krilu, ovaj prošao i ušao u kazneni prostor, a onda poslao povratnu do Tadića, koji je pogodio sa nekih sedam metara za slavlje domaćih navijača. 

Naš fudbaler se tu nije zaustavio, već je u drugom poluvremenu još jednom zatresao mrežu ekipe iz Alanje i najavio ubedljiv trijumf izabranika Žozea Murinja. Igrao se 65. minut kada je duga lopta stigla do Tadića, koji je i pored protivničkog igrača uspeo da prvi stigne do nje, a onda sa ivice kaznenog prostora lobovao golmana gostujuće ekipe. 

Ekipa iz Istanbula je tri minuta kasnije postigla još jedan pogodak i stavila tačku na meč. Ovog puta precizan je bio Džeko i to na asistenciju Irfana Džana Kavečija.

Fener je posle ove pobede vodeći na tabeli sa deset bodova posle četiri odigrana kola u prvenstvu Turske.