30.08.2024.

23:58

Foto: EPAImages

Sport

Era u Madridu počela je komično! Španci urnišu Mbapea!

Šta god da se desi do kraja prelaznog roka, najveća bomba odjeknula je tokom proleća kada je postalo jasno da će Kilijan Mbape put Madrida. Francuski reprezentativac uspeo je da istera svoje i kao slobodan igrač napusti Pariz Sen Žermen, a vrlo brzo i potpiše ugovor sa aktuelnim šampionom Evrope. 

Ipak, njegova era na stadionu "Santijago Bernabeu" nije počela onako kako su se navijači Reala nadali, naprotiv. Mbape se muči sa formom, a njegovi problemi značajno su uticali na kompletno izdanje tima Karla Anćelotija. "Blankosi" su u uvodna tri kola Primere upisali dva kiksa, a sinoć im je bodove otkinuo i Las Palmas. 

Sve to izazvalo je brojne reakcije na društvenim mrežama, a posebno se na udaru našao Kilijan Mbape. Skupo plaćeni Francuz još uvek nije uspeo da postigne gol ili podeli asistenciju u dresu Real Madrida. Da stvar po njega bude gora juče ga je nadigrao Oli Mekbarni, škotski reprezentativac koji je tokom karijere bio meta raznih šala zbog ispada van terena. 

Na iznenađenje mnogih Mekbarni je tokom leta napusti Šefild junajted i po prvi put zaigrao van Ostrava. Škotlanđanin je potpisao ugovor sa Las Palmasom, a sve su prilike da mu klima u Španiji odgovara budući da je na prva tri meča upisao dve asistencije, jednu baš protiv Real Madrida. 

Korisnici društvenih mreža jedva su dočekale materijala da zbijaju šale na nečiji račun, a sada je to postao Kilijan Mbape i to baš zbog Oli Mekbarnija. 

"Okačite ovu sliku u Luvr", napisao je jedan od korisnika "Tvitera" uz detaljnu statisiku Oli Mekbarnija i Kilijana Mbapea.