30.08.2024.

23:08

Foto: Tanjug

Sport

Neobična odluka Srbina! Iako je višak, Kostić neće da ide iz Juventusa

Letnja fudbalska pijaca večeras se u ponoć i zvanično zatvara, a sve je izvesno da će iskusni srpski krilni igrač i u novoj sezoni ostati u Torinu. Kostić je ovog leta dobio zeleno svetlo da napusti "staru damu" i potraži novu sredinu, jer mu je trener Tijago Mota rekao da ne računa na njega. 

Iako je srpski reprezentativac poslednjih nedelja na stolu imao bogate ponude, pominjao se saudijski Al Ahli, kao i Fiorentina, Filip je odlučio da sve odbije i ostane u Juventusu iako je nepoželjan. 

Kako su preneli brojni italijanski insajderi, Kostić je rešen da naporno trenira i pokuša da se nametne treneru Moti. Koliko je motivisan da igra na najvišem nivou dokazuje i to da je Srbin navodno odbio i ponudu engleskog Sautemptona, kao i jedan tim iz Turske. 

Kostić je u Torinu stigao 2022. godine posle četiri uspešne sezone provedene u Ajntrahtu. U prvoj sezoni na "Alijanc stadionu" je bio i najkonstantniji i odigrao 54 utakmice u svim takmičenjima, postigao tri gola uz osam asistencija. Već sledeće sezone je sakupio samo 33 nastupa u dresu "stare dame" i bez postignutog gola, a sada je po dolasku novog trenera pao u drugi plan.