31.08.2024.

08:40

Foto: Starsportphoto©

Sport

Bura među navijačima zbog "orlova"! Drvlje i kamenje po Piksiju, opleli i po Mitroviću...

Poziv selektora Dragana Dragana Stojkovića odbili su Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić, navodno i Luka Jović. Od kraha na Evropskom prvestvu spekulisalo se da pomenuti neće obući dres Srbije dok je selekor Piksi, dok se Stojković oglasio odmah nakon vesti da neće igrati i predočio da mistike nema. Što zbog povreda, umora ili privatnih problema, posle kapitena Dušana Tadića, koji se oprostio od navionalnog tima, neće biti ni golgetera i veziste. 

Međutim, navijači nisu baš ubeđeni u objašnjenje selektora. Dok je jedan deo osuo drvlje i kamenje po Savezu i selektoru, jer nema udarnih igrača, nije malo onih koji smatraju da to nije loše, da će sad igrati oni koji žele, a ne oni koji moraju...

"Mitrović ne zaslužuje kapitensku traku, dajte Pavloviću dečku koji se bori za Srbiju a ne Mitrović debilko alavi", komentar je jednog navijača na Instagramu.

Informer

Nadaju se da će novi fudbaleri dati sve od sebe da se dokažu selektoru i navijačima

"Nije ovo ni loše. Neka se oproba sveža krv, neka neki drugi igrači postanu lideri", "Neki novi klinci" možda i bolje, ništa nisu lošiji od ovih "zvezda", 

Informer

Informer

Naravno, nisu svi optimisti, mnogi veruju da će oslabljena Srbija loše da se provede protiv šampiona Evrope. 

"Valjda će posle poraza koji će biti bolni i Piksi konačno otići", Zašto nisu Mitrović, Vlahović, Kostić i SMS tu? Ne razumem jel svi neću da igraju?", "Poniziće nas Španci", "Ko će da postigne gol", samo su neki komentari navijača.

Informer

Informer

Informer

Podsećamo, selektor je na konačan spisak za duele sa aktuelnim prvakom Evrope u Beogradu i Skandinavcima u Kopenhagenu uvrsti čak šestoricu debitanata. Prethodno su otpali standardni prvotimci Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić (povrede), kao i Dušan Vlahović (porodični razlozi). U odnosu na ekipu koja je predstavljala našu zemlju na minulom EP u Nemačkoj nema ni kapitena Dušana Tadića, golmana Vanje Milinković Savića, kao ni Filipa Kostića, Nemanje Gudelja, Filipa Mladenovića, Uroša Spajića, Nemanje Stojića, Srđana Mijailovića i Mijata Gaćinovića. Šansu će dobiti čak šestorica debitanta. Pored povratka među "orlove" golmana Partizana, Aleksandra Jovanovića, tu je i njegov kolega iz Crvene zvezde, Marko Ilić. Poziv je stigao i na adresi mladog desnog beka Koste Nedeljkovića, defanzivca Jan Karla Simića, zadnjeg veznog Kristijana Belića, kao i veziste Milana Aleksića i napadača Mihaila Ivanovića.