31.08.2024.

10:50

Foto: Starsportphoto©

Sport

Otkrivamo: Stižu novi selektori! Tektonske promene u FSS!

Novi šef stručnog štaba nacionalnog tima do 18 godina biće nekadašnji trener Crvene zvezde, Slaviša Stojanović (54)!

Trener sa slovenačkim pasošem poznat je kao čovek koji je 2014. godine crveno-belima vratio titulu nakon šestogodišnje dominacije Partizana. Nedavno se spominjao kao potencijalni strateg selekcije Srbije do 21 godine, ali u međuvremenu se kao opcija pojavio Aleksandar Kolarov.

U načelu, Stojanović je prihvatio da postane deo srpskog fudbala i oduševljen je tom idejom. O njemu kao vrsnom stručnjaku odlično mišljenje imaju i čelnici Fudbalskog saveza Srbije, pa će saradnja uskoro biti ozvaničena na zadovoljstvo svih strana.

Iako je Slaviša godinama radio u seniorskom fudbalu, ne vidi nikakav problem da "se spusti" u mlađe kategorije. Tokom karijere predvodio je Livar, proslavio se na klupi Domžala, pa je bio trener Celja, reprezentacije Slovenije, Crvene zvezde, Lirsa, Čangčun Jataija, Rige, Levskog Sofije (dvaput) i selekcije Letonije.

Informer

Slaviša Stojanović

Promena će se desiti i na klupi reprezentacije Srbije do 17 godina. Ekipa koja je na nedavnom Evropskom prvenstvu stigla do polufinala dobiće novog selektora, pošto će doskorašnji, Jovan Damjanović, preuzeti TSC.

Njega će zameniti Novosađanin Radoslav Batak (47), u javnosti poznat kao bivši trener Vojvodine i niškog Radničkog.

Nekadašnji reprezentativac Crne Gore u Superligi predvodio je još Novi Pazar, a radio je i na Tajlandu kao trener fudbalskog kluba Krabi i kao strateg B tima Buriram junajteda.

Informer

Radoslav Batak

Stojanović i Batak su, uz Kolarova, prema mišljenju ljudi zaduženih za mlađe kategorije, definitivno u ovom momentu najbolje opcije za razvoj mladih igrača. Selektor reprezentacije do 19 godina je Aleksandar Luković, koji godinama uspešno radi u mlađim kategorijama i planski je predvodio prvo ekipu do 16, pa 17, 18, i sada do 19 godina.

Što se tiče ostalih selekcija u mlađim kategorijama, barem zasad, nije u planu promena šefova stručnog štaba.