31.08.2024.

14:28

Foto: Starsportphoto

Sport

Piksi novi trener Mladenovca!

Legendarni vezista, koji ima nadimak Piksi, kao i selektor Srbije Dragan Stojković, zvanično je preuzeo ovog četvrtoligaša i imaće za cilj da ekipu uvede u viši rang, Srpsku ligu Beograd.

Kovačević je na klupi Mladenovca zamenio Sinišu Jankovića, koji je sa ekipom iz grada nadomak Beograda zabeležio pobedu i poraz u prva dva kola prvenstva.

"Nakon rastanka sa Sinišom Jankovićem na klupu Mladenovca seda dobro poznato ime srpskog i svetskog fudbala. Nekadašnji reprezentativac naše zemlje, fudbaler Crvene zvezde Nenad Kovačević. Nenade, dobrodošao", stoji u objavi Mladenovca.

Nekada odlični defanzivni vezista imao je zavidnu igračku karijeru. Počeo je u Slogi iz rodnog Kraljeva, a potom je igrao za Jedinstvo sa Uba, Big Bul iz Bačinaca, Borac iz Čačka, Budućnost iz Banatskog Dvora, odakle je prešao u Crvenu zvezdu.

Informer

Iz Zvezde je prešao u Lans, gde je proveo pet godina. Vratio se na kratko u Zvezdu 2011. godine, ali taj drugi mandat bio je daleko neuspešniji od prvog. Posle nekoliko meseci prešao je u Baku, pa u Arad, Nim, da bi karijeru okončao u Zemunu.

Kasnije se popularni Piksi otisnuo u trenerske vode i predvodio je Podunavac iz Belegiša, Sopot, OFK Vršac, Radnički Sremsku Mitrovicu, a poslednji klub koji je vodio pre Mladenovca bila je Kikinda. Nedavno je bio i trener omladinaca OFK Beograda, ali brzo se vratio na seniorski fudbal, pošto će sada voditi Mladenovčane.