31.08.2024.

16:11

Foto: Reuters

Sport

Brajton otkinuo bodove Arsenalu! "Tobdžije" posrnule u Londonu, Rajs na glup način dobio crveni karton! (VIDEO)

Iako su "tobdžije" vodile na poluvremenu, nisu uspeli da zadrže prednost i upisali su prvi kiks u novoj sezoni, što bi moglo da omogući Mančester Sitiju i Liverpulu da ih preteknu na tabeli.

Arsenal je poveo u 39. minutu nakon velike greške kapitena Brajtona, Luisa Danka. Bukajo Saka je iskoristio priliku i sjajno asistirao Kaju Havercu, koji je preciznim lobom savladao golmana Verbrugena i doneo prednost svom timu. Taj rezultat je ostao nepromenjen do kraja prvog poluvremena.

Međutim, ključni trenutak susreta dogodio se ubrzo nakon početka drugog poluvremena. Deklan Rajs je nesmotreno pomerio loptu dok je Veltman izvodio aut, zaradivši drugi žuti karton i ostavio Arsenal sa desetoricom na terenu.

Brajton je iskoristio ovu prednost u 58. minutu, kada je Žoao Pedro postigao izjednačujući gol, vraćajući "galebove" u igru.

U nastavku meča viđene su prilike na obe strane, ali su najbolji šanse promašili Ruter za Brajton i Saka za Arsenal. Na kraju, meč je završen podelom bodova, što znači da oba tima sada imaju po sedam bodova nakon tri odigrana kola.

Arsenal će morati brzo da se oporavi i pronađe način da povrati momentum, dok Brajton može biti zadovoljan osvojenim bodom u teškom gostovanju.