31.08.2024.

23:50

Foto: EPA

Sport

Sramno poniženje za Srbina - Kostiću oduzet dres u Juventusu!

Uspeo je Juventus u finišu prelaznog roka da istera svoje i na "Alijanc stadion" dovede Nikolasa Gonzalesa iz Fiorentine. Argentinac će u taboru "stare dame" zameniti Federika Kjezu koji je pojačao Liverpul, a po dolasku u novu sredinu klub je brzonogom ofanzivcu ukazao veliku čast. Nažalost, sve preko leđa srpskog reprezentativca - Filipa Kostića. 

Već neko vreme se šuška o budućnosti rođenog Kragujevčanina u Torinu, nekoliko klubova bilo je zainteresovano za njega, ali je on rešio da se bori za svoje mesto u timu. Ipak, nakon odluke kluba da mu oduzme dres sa brojem 11 postaje jasno da je Filip Kostić višak, odnosno, da je van planova novog trenera Tijaga Mote. 

Prethodnih sedmica šuškalo se o pregovorima Filipa Kostića sa Kristal Palasom, Fiorentinom i Al Ainom, ali do zvaničnog dogovora nije došlo. Da stvar po srpskog fudbalera bude gora - prelazni rok u većini takmičenja je završen. Ipak, Tijago Mota ne odbacuje mogućnost da Kostić u narednim danima promeni sredinu. 

- Đalo, Kostić i Artur su svi deo Juventusa. Tržište za odlaske je i dalje otvoreno. Naša maksimalna koncentracija je sada na utakmici sa Romom - rekao je Tijago Mota. 

Ukoliko Kostić na kraju ne bude prodat, on će u Juventusu nositi dres sa brojem 20.