31.08.2024.

21:09

Foto: EPAIMAGES

Sport

Najveći gubitnik prelaznog roka! Osimen ostao bez para i mesta u Napoliju!

Delovalo je da je gotovo kada je Al Ahli pred Napoli stavio ponudu tešku 80.000.000 evra, a pred agente Viktora Osimena ugovor težak 40.000.000 po sezoni. Nigerijac je bio na pragu transera u Saudijsku Arabiju, ali je u poslednjim satima prelaznog roka čitav posao - propao. Takav rasplet situacije želeo je da iskoristi Čelsi i na "Stamford Bridž" dovede jednog od najboljih napadača današnjice, no, devetka Napolitanaca odbila je da se preseli u London. 

Izazvalo je to nezadovoljstvo kod uprave Napolija, a pre svega gazde kluba - Aurelija de Laurentisa. Inače svojeglav lik ovog leta bio je spreman da pusti Viktora Osimena sa stadiona "Dijego Maradona" i ispuni mu višegodišnju želju, ali mu je ovoga puta planove pokvario Nigerijac. Iznerviralo je to De Laurentisa koji je rešio da svog najboljeg napadača ne registruje za mečeve Serije A. 

Razlog za nezadovoljstvo Aurelija de Laurentisa leži u činjenici da je Napoli tokom leta angažovao njegovog naslednika - Romelu Lukakua. Belgijanac je bio velika želja novog trenera Antonija Kontea budući da su već sarađivali u Interu i Čelsiju, snažni golgeter biće prva opcija u navali Napolitanaca zbog čega Osimen ispada iz rotacije i neće imati takmičarskih mečeva tokom jeseni. 

Navodno, razlog zbog kog je Osimen odbio ponudu Čelsija leži u plati. "Plavci" su želeli da igraju na kratu nezadovoljstva, pred Nigerijca stavili ugovor težak 4.000.000 evra po sezoni, ali je to daleko manja plata koju napadač ima u Napoliju. Odluka da ne ode na "Stamford Bridž" mogla bi skupo da ga košta u budućnosti...