31.08.2024.

22:53

Foto: EPAImages

Sport

Uzalud Pavlović, Milan ne ume da pobedi! Remi u Rimu produbio krizu "rosonera"!

Stefano Pioli otišao je sa "San Sira", a iznad stadiona Milana nadvili su se crni oblaci. "Rosoneri" su tokom leta prošli kroz period tranzicije, dovedena su brojna pojačanja i novi trener, ali niko sem Strahinje Pavlovića nije opravdao poverenje. Srpski štoper ponovo je bio najbolji u crno-crvenom dresi, no, ni to nije pomoglo rivalu Crvene  zvezde u Ligi šampiona da oseti slast pobede. Večeras, protiv Lacija remi - 2:2 (0:1). 

Šampionske ambicije Milana srušene su nakon samo tri kola budući da četa Paola Fonseke ima tek dva osvojena boda. Pukom srećom "rosoneri" su večeras izbegli poraz u Rimu pošto je Lacio, posebno u drugom poluvremenu, bio daleko bolji rival. Jedini vredan pažnje u sastavu Milana bio je gorepomenuti Pavlović koji je držao odbranu, a bio je i jedan od dva strelca. 

Pavlović je u osmom minutu iskoristio sjajnu asistenciju Kristijana Pulišića u osmom minutu i načeo mrežu Lacija. Do poluvremena mreže su mirovale, a onda je usledio preokret domaćina. Tami Kasteljanost je u 62. poravnao rezultat da bi Buaje Dia 200 sekundi kasnije preokrenuo. 

Informer

 

Milan je bio na pragu poraza sve do 75. minuta kada je Rafael Leao iskoristio asistenciju poslednjeg pojaečanja - Tami Abrahama, i postavio konačan rezultat - 2:2. 

Bez pobede nakon uvodna tri kola ostaje i Napoli koji je na stadionu "Armanda Maradone" remizirao protiv Parme - 1:1. Gosti su poveli preko Bonija u 19. minutu, sve do 92. minuta taj rezultat bio je na snazi kada je Romelu Lukaku postigao prvenac u novom dresu.