01.09.2024.

06:59

Foto: profimedia

Sport

Haos u Hrvatskoj! Opšta tuča navijača Hajduka i Osijeka (VIDEO)

Uoči jednog od derbija hrvatskog fudbala viđene su užasne scene. Navijači Osijeka, Kohorta upali su u Split tokom dana, gde je došlo do masovne tuče sa pripadnicima Torcide iz Splita. 

Splitska policija saopštila je da je privedena 21 osoba zbog tuče navijača Hajduka i Osijeka, a jedna je osoba zatražila lekarsku pomoć. Kako su tamošnji mediji preneli u zatvoru je završilo 15 navijača kluba iz Osijeka, a šest iz Splita.

"Oko 13:25 primljena je dojava o fizičkom sukobu navijačkih grupa na području Gripa u Splitu. Policijski službenici su vrlo brzo došli na mesto događaja i prekinuli dalji sukob", saopštila je policija.

Na snimcima se može videti totalni haos koji su napravili huligani, tuča, dok su jednog navijača udarali i gazili dok je ležao na zemlji.

Što se utakmice tiče, Marko Livaja je u 56. minutu bio jedini strelac u minimalnom trijumfu Hajduka koji ima 11 od mogućih 15 bodova, a u narednom kolu čeka ga derbi sa Dinamom u Zagrebu. 

Znamo da idemo u goste Dinamu. Oni su jači od nas. Idemo u Zagreb s respektom. Možda smo mogli da imamo dva boda više. Protiv Lokomotive je utakmica skoro bila rešena. Idemo napred, na kraju godine ćemo videti gde smo - rekao je trener ekipe iz Splita Đenaro Gatuzo.