01.09.2024.

16:28

Foto: Reuters

Sport

Rendžers razbijen u "Old Firmu"! Japanci doneli Seltiku pobedu koja će se dugo pamtiti! (VIDEO)

Kao i uvek, kada se sastanu ova dva škotska giganta, očekivanja su bila visoka, a ni ovoga puta meč nije razočarao – borbenost, strast i uzbuđenje obeležili su svaki minut ovog legendarnog susreta.

Utakmica je počela furiozno, a ni Seltik ni Rendžers nisu štedeli ni sebe ni protivnika. Već u sedmom minutu, Rendžers je mogao doći do vođstva preko Sirila Desersa, ali je njegov pokušaj poništen zbog ofsajda. Seltik je brzo odgovorio, preuzimajući kontrolu nad utakmicom.

Prva prava šansa za domaće stigla je kada je Kjogo Furuhaši postigao gol iz kontranapada, ali je radost Seltikovih navijača kratko trajala, jer je sudija Džon Biton, nakon pregleda VAR snimka, poništio pogodak zbog ofsajda. Ipak, to nije pokolebalo Seltikove igrače, koji su nastavili da pritišću protivnika.

U 20. minutu, trud domaćina se konačno isplatio. Akcija iz auta dovela je do ubačaja Alistera Džonsona u kazneni prostor, gde je Dizu Maeda iskoristio nespretnu reakciju golmana Rendžersa Džeka Batlanda i doveo Seltik u zasluženo vođstvo.

Posle eksplozivnog početka, ritam utakmice je malo opao, ali Seltik nije prestajao sa napadima. U 40. minutu, Greg Tejlor je presreo loptu na sredini terena i savršenim pasom proigrao Furuhašija, koji je sa 25 metara preciznim udarcem poslao loptu u donji levi ugao gola, udvostručivši prednost Seltika.

Konačan rezultat postavio je kapiten Seltika, Kalum Mekgregor, koji je u 75. minutu svojim golom zapečatio sudbinu Rendžersa u ovom meču. Seltik je ovom pobedom izjednačio broj bodova sa Aberdinom na vrhu tabele, dok je Rendžers sada na trećem mestu, sa pet bodova zaostatka za zeleno-belima.

Ova ubedljiva pobeda ne samo da je obezbedila Seltiku prestiž u najvećem škotskom derbiju, već im je donela i ključne bodove u borbi za titulu, dok Rendžers ostaje da traži način da se oporavi od ovog poraza i vrati u trku za šampionsku titulu.