01.09.2024.

17:45

Foto: EPA Images

Sport

MVP priznanje za Pavlovića! Ovo je njegova reakcija posle prvenca u Seriji A (VIDEO)

Kakav početak za Strahinju Pavlovića (23) na "San Siru"! Naš reprezentativac je prošlog vikenda imao fenomenalan debi u Seriji A, oduševio je sve na Apeninima, a onda je juče postigao i prvenac u dresu "roso-nera". Samim tim servirao je i hladnu osvetu Rimljanima, koji su 2019. želeli da ga dovedu iz Partizana za 5,5 miliona evra, ali su potom tvrdili kako je mladi štoper pao na lekarskim pregledima, zbog čega je transfer propao.

Snažni defanzivac je već u osmom minutu utišao "Olimpiko", kada je nakon kornera i centaršuta Kristijana Pulišića sjajno reagovao u petercu i udarcem glavom savladao golmana Provedela. Pritom, samo nekoliko trenutaka pre gola, sprečio je domaćina da povede, pošto je fenomenalnim uklizavanjem izbio loptu sa gol-linije.

Zbog velike borbenosti i požrtvovane igre, popularni Kalaba je brzo kupio navijače Milana i već postao jedan od njihovih ljubimaca. Došao je u tabor sedmostrukog prvaka Evrope 31. jula iz Salcburga za 18 miliona evra i za kratko vreme zaradio i poverenje trenera Paula Fonseke (51).

Sada je i u anketi na zvaničnom klupskom sajtu izabran za najboljeg pojedinca na duelu u Rimu, zbog čega je dobio MVP priznanje.

Informer

Strahinja Pavlović i Kristijan Pulišić

- Srećan sam što sam postigao prvi gol za ovaj fantastični klub. S te strane sam zadovoljan, ali, nažalost, nismo ostvarili rezultat koji smo želeli. Onda su i osećanja pomešana - poručio je Pavlović.

Rođeni Šapčanin je dodao da adaptacija na Italiju i tamošnji fudbal zasad ide kako treba.

- Dajem sve od sebe da se prilagodim što je brže moguće. Prezadovoljan sam time kako sam dočekan i primljen u Milanu, imam sjajan tretman. Svi se trude da mi pomognu da se što pre naviknem na način igre u Seriji A. Za mene je ovo veliki korak u karijeri, prešao sam iz austrijske lige na mnogo viši nivo, ali imam uz sebe ceo tim, stručni štab i zato mi je sve lakše - naglasio je Pavlović.