01.09.2024.

18:56

Foto: EPAimages

Sport

Liverpul je druga dimenzija! Slotova mašinerija protutnjala "Old Trafordom"!

Ptice na grani znaju da je Liverpul tokom ere Jirgena Klopa najveće rezultate pravio zahvaljujući paklenom presingu. Otišao je Nemac sa "Enfilda", ali su navike engleskog velikana ostale iste. Čudili su se navijači što, novi trener Arne Slot, nije želeo da menja tim već je ostao veran izboru svog prethodnika, a ako je postojala bilo kakva dilema - više je nema. 

Holandski strateg upisao je najveći skalp od dolaska na Ostrvo. U uvodna dva kola rutinirao je Ipsvič i Brenford, a danas je na "Old Trafordu" do nogu potukao najvećeg rivala - Mančester junajted, i to na identičan način na koji je Klop to radio prethodnih godina. Presingom su "crveni đavoli" udavljeni na svom bojištu, a Liverpul nakon tri kola, uz Mančester siti, ostaje jedini neporažen učesnik Premijer lige - 3:0 (2:0). 

Informer

 

Angažaovao je Mančester junajted u finišu prelaznog roka veliko pojačanje na sredini terena u liku Manuela Ugartea. Reprezentativac Urugvaja u petak uveče stigao je na "Old Traford", ali uprava kluba nije imala dovoljno vremena da ga registruje za duel protiv Liverpula. Ispostavilo se to kao ključan problem za Erika Ten Haga budući da je kriminalan meč u najvećem derbiju Ostrva odigrao - Kazemiro. 

Brazilac je bio toliko očajan u prvom poluvremenu da ga je već tokom odmora Ten Hag ostavio u svlačionici, a na teren poslao golobradog tinejdžera - Tobija Koliera. Na nesreću "crvenih đavola" već je bilo prekasno budući da je Kazemiro utabao put Liverpula ka velikoj pobedi. 

Samo osam minuta bilo je potrebno Liverpulu da matira Andre Onanu. Trent Aleksander-Arnold sačekao je odbitak na ivici kaznenog prostora i postigao gol na "Old Trafordu", ali je njegov pogodak poništen zbog ofsajda u kom se našao Mohamed Salah. 

Mreže su mirovale sve do 35. minuta kada je Kazemirova greška na sredini terena presudila Mančesteru. Do lopte je stigao Mohamed Salah, nesebično proigrao Luisa Dijaza za vođstvo gostiju. Ipak, muke "crvenih đavola" postale su još gore neposredno pre odlaska na odmor kada je isti tandem, ali uz ogromnu pomoć Rajana Gravenberga, duplirao prednos Slotove mašinerije. 

Informer

 

Na startu drugog poluvremena ponovo je bilo mirno, Mančester je imao posed na sredini terena, a nova kobna greška stavila je tačku na meč. Dominik Soboslaj uzeo je loptu u opasnoj zoni, proigrao Mohameda Salaha, a Egipćanin je preciznim udarcem dotukao "crvene đavole".