01.09.2024.

19:51

Foto: printscreen

Sport

Horor u Izraelu! Navijači Bnei Sahnine se poskidali tokom intoniranja himne izbila opšta tuča (VIDEO)

Ratna razaranja mesecima ne prestaju u Izraelu, a sukob među etničkim grupama preselio se i na sportske priredbe... 

Neposredno pred početak meča tamošnjeg šampionata između Hapoel Ber Ševe i Bnei Sahnine došlo je do velikog incidenta. Naime, navijači gostiju - mahom arapskog porekla, nisu želeli da slušaju himnu Izreala već su okrenuli leđa. Izazvalo je to revolt među pristalicama domaćeg tima koje su se sjurile na teren i sukobile se sa policijom. 

Navodno, navijači Bnei Sahnine skinuli su pantalone i pokazivali zadnjicu ostatku stadiona kako bi pokazali nepoštovanje prema Izrealu. Usledilo je pravo ratno stanje na terenu, a policijske snage sprečile su da pristalice Hapoel Ber Ševe dođu do svojih "neprijatelja". 

Većina domaćih navijača ostali su na tribini i uz sramne povike dodatno unakazili fudbalsku predstavu. "Ubijte Arape", "Smrt Arapima", "Neka gore vaša sela" i još mnogo toga skandirali su navijači Hapoel Ber Ševe. 

Odmah nakon incidenta, prvi čovek Bnei Sahnine - Muhamed Abu Junes, povukao je ekipu sa terena. Sudija je tražio da se gosti izjasne da li će nastaviti meč ili ne, a nakon što je komandir policije dao garancije da je bezbednost obezbeđenja počeli su pregovori sa predstavnicima Bnei Sahnine. 

Navodno, stranci su uplašeni za svoju bezbednost i ne žele da se vrate na teren.