01.09.2024.

20:10

Foto: profimedia

Sport

Dobre vesti za Piksija! Mladi napadač zatresao mrežu pred Špance (VIDEO)

Mladi napadač bio je strelac za svoj Salcburg u velikom derbiju protiv Rapida u Beču u petom kolu austrijskog šampionata, ali je na kraju slavila domaća ekipa sa 3:2. 

Ipak, ono što može da raduje selektora "orlova" Dragana Stojkovića Piksija jeste da je talentovani fudbaler postigao gol i tom samo pet dana pred duel sa aktulenim evropskim šampionom. 

Ratkov je bio strelac drugog gola za Salcburg i to u trećem minutu sudijske nadoknade u prvom poluvrmenu. Rapid je u tom trenutku vodio sa 2:1 i činilo se da će sa tom prednošću otići na odmor, ali da tako ne bude pobrinuo se srpski reprezentativac. Salcburg je povukao kontru, lopta je stigla na desnu stranu do Nenea, koji je pokušao da šutira, ali je ipak odlučio da proigra Ratkova, koje je u dotčrao i iz prve sa ivice kaznenog prostora šutirao po zemlji i pogodio levi ugao za 2:2. 

Ipak, ekipa iz Beča je u drugom poluvremenu, tačnije u 60. minutu golom Isaka Jansona stigla do novog vođstva, i ispostaviće se kasnije i konačno rezultata. 

Selektor Piksi pozvao je Ratkova za predstojeće mečeve u Ligi nacija, gde će Srbija prvo 5. septembra dočekati Španiju, a potom tri dana kasnije gostuje Danskoj.