01.09.2024.

22:32

Foto: Tanjug/AP

Sport

Pobeda u derbiju pretvorila se u košmar! Salah rastužio navijače: Ovo je moja poslednja sezona u Liverpulu!

Malo šta u ovom tmurnom danu može da razveseli navijače Mančester junajteda. "Crveni đavoli" su pred svojim navijačima pretrpeli težak poraz u duelu sa najvećim rivalom - Liverpulom, ali kao mala uteha mogla bi da bude izjava Mohameda Salaha nakon utakmice. Egipatski napadač sa dve asistencije i golom predvodio je "redse" u Mančesteru. Nastavio je tako Faraon svoj niz protiv čete Erika Ten Haga, a večerašnji okršaj mogao bi da mu bude poslednji na "Old Trafordu". 

Naime, po završetku utakmice Mohamed Salah razgovarao je sa novinarima i rastužio sve navijače Liverpula rečima da bi ova sezona mogla da mu bude poslednja na "Enfildu". 

- Imao sam dobro leto i mnogo vremena za sebe, da pokušam da ostanem pozitivan, jer kao što znate, ovo je moja poslednja godina u klubu. Samo želim da uživam u njoj i da mislim o tome. Osećam kao da imam slobodu da igram fudbal, videćemo šta će se dogoditi naredne sezone - rekao je Mohamed Salah i nastavio. 

- Da budem iskren ušao sam u utakmicu sa mišlju da bi ovo mogla da bude moja poslednja utakmica ovde. Niko iz kluba nije razgovarao sa mnom o ugovoru, tako da razmišljam u smeru 'Okej, igram svoju poslednju sezonu' i videćemo šta će se dogoditi na kraju sezone. To nije na meni, to je na klubu. 

Mohamed Salah je u Liverpul stigao 2017. godine iz Rome, a tokom prethodnih osam sezona stekao je status legende engleskog velikana. Odiigrao je Egipćanin 352 utakmice u svim takmičenjima, postigao 214 golova i upisao 92 asistencije. Bio je važan šraf u sastavu Jirgena Klopa tokom osvajanja brojnih trofeja na "Enfildu". 

Ugovor sa Liverpulom ističe mu na kraju sezone, a šuška se da je već dogovorio odlazak u Saudijsku Arabiju gde ga čeka najveći ugovor u istoriji fudbala.