02.09.2024.

12:21

Foto: Reuters

Sport

Šok prognoze za Ligu nacija! Analitičari veruju da će Srbija proći u četvrtfinale! (FOTO)

Samo tri dana kasnije izabranici Dragana Stojkovića Piksija će u Kopenhagenu igrati protiv selekcije Danske, čime će biti okončan septembarski ciklus utakmica.

Kao što već verovatno znate, "orlovi" se nalaze u nimalo lakoj grupi gde je pored već pomenutih Španije i Danske tu i selekcija Švajcarske.

Propozicije takmičenja govore da će dve prvoplasirane ekipe u grupi u okviru divizije A, u kojoj se takmiči i Srbija, proći u četvrtfinale Lige nacija.

Trećeplasirana ekipa će igrati baraž sa nekom od drugoplasiranih ekipa iz divizije B, dok će poslednja četvrtoplasirana ispasti iz divizije A i preseliti se u diviziju B.

Analitičari poznatog fudbalskog portala "We Global Football" izneli su svoje prognoze za Ligu nacija, koje su pomalo šokantne kada je reč o reprezentaciji Srbije, posle svega što smo videli na EP u Nemačkoj.

Naime, Španija je u našoj grupi apsolutni favorit sa 84.4% šanse za prolaz u četvrtfinale, a onda se na drugom mestu nalazi Srbija sa 50% šansi za prolaz, a potom slede Švajcarska sa 33.6% i Danska sa 32% šansi za prolaz u četvrtfinalu.

Informer

fudbalska reprezentacija Srbije

Kada je reč o ispadanju u diviziju B, procene govore da Srbija ima 23.2% šansi da ispadne, Španija je naravno na 4.5%, dok su u mnogo goroj situaciji od naše selekcije i Švajcarska (36.5%) i Danska (35.8%).

Jasno je da analitičari veruju u kvalitete reprezentacije Srbije, ali je činjenica da će naši igrači to morati da pokažu na terenu.