02.09.2024.

12:42

Foto: tanjug

Sport

Tadić nije jedini! Piksi otkrio ko još napušta nacionalni tim Srbije!

Selektor Dragan Stojković Piksi suočen je sa brojnim problemima pred ovaj važan meč, jer su ključni igrači poput Dušana Tadića, Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinković-Savića u poslednjem trenutku otkazali dolazak na okupljanje.

Nedostatak ovih ključnih igrača izazvao je spekulacije u javnosti o mogućem bojkotu reprezentacije i neslaganju igrača sa selektorom Stojkovićem.

Informer

Dragan Stojković Piksi

Da situacija bude još komplikovanija, na konferenciji za medije, Piksi je otkrio da je Darko Lazović odlučio da se povuče iz reprezentacije Srbije, naglašavajući da želi da se sada fokusira isključivo na svoje klupske obaveze.

- Stalno neke povrede, povredice... Stalno je morao da bude zamenjen, nisam hteo da rizikujem pred Euro, kao što sam odlučio za Radonjića, tako sam se odlučio za Birmančevića. Ništa lično naravno, ali to je to. Čuli smo se pre 15 dana, pitao sam ga da li postoji motiv, da li hoće da se posveti klupskoj karijeri. Rekao mi je da će za dve godine imati 34-35, ne vidi sebe na Svetskom prvenstvu i da neće više igrati. Poštujem to mišljenje. Razgovarao sam sa mnogima - objasnio je Piksi.

Informer

Darko Lazović

Ova odluka Lazovića, kao i niz drugih otkaza, stavljaju selektora Stojkovića u izuzetno težak položaj pred meč sa Španijom, jednim od najjačih timova u Evropi. Ostaje da se vidi kako će srpski tim odgovoriti na ove izazove i da li će uspeti da prikaže borbenost i kvalitet na terenu uprkos svim problemima.