02.09.2024.

13:19

Foto: Starsportphoto

Sport

Sudijski ekspert udario na VAR zbog Zvezde: Ovo je dokaz kako se kalkuliše (VIDEO)

Šampion Srbije savladao je Radnički 1923 sa 1:0 u sedmom kolu Superlige Srbije, a junak pobede crveno-belih bio je Mirko Ivanić. Miljenik navijača crveno-belih je pobedonosni gol postigao u 85. minutu utakmice, Udarcem sa ivice kaznenog prostora.

Međutim, ključni detalj meča ipak se dogodio  sedam minuta ranije, kada je rezervista Kragujevčana Matija Gluščević isključen i to tako što je dobio dva žuta kartona za samo nekoliko sekundi -  prvi zbog faula, a drugi zbog prigovora.

Ipak, Đurović se na društvenoj mreži "X" dotakao prekršaja koji je napravio fudbaler Zvezde Ognjen Mimović, a sudija ni VAR nisu reagovali. Tražio je Evandro reakciju arbitra, ali uzalud.

"Ovo je prekršaj od strane odbrambenog igrača. Neoprezan je bio igrač Crvene zvezde i srušio je igrača Radnicki 1923, koji je utrčao ispred njega i došao do poseda lopte. Sad je pitanje za VAR sobu zašto ovde ne reaguje?! Još jedan dokaz da se i te kako kalkuliše u Superligi Srbije", poručio je bivši sudija na društvenoj mreži "X".

Jedan "tioteraš" je prokomentarisao da bi situacija bila drugačija za favorizovane klubove.

"Igrač Radničkog prvi dolazi do lopte i svojom kretnjom traži kontakt koji ili nije bio ili je minimalan. Smatram da bi za favorizovane klubove u ovakvim situacijama kazneni udarac uvek bio dosuđivan, kao i poziv VRA-a ako bi se kojim slučajem ispustila prilika za kazneni udarac".

Bivši sudija je objasnio.

"Pa on je sapleten, srušen. Traženje kontakta je dozvoljeno", objasnio je Đurović.