02.09.2024.

14:45

Foto: Reuters

Sport

UEFA odredila sudije za meč Srbija - Španija! "Orlovima" pravdu deli čovek koji je Zvezdu koštao pobede u Glazgovu! (VIDEO)

Gozubujuk, sudija sa bogatim iskustvom u elitnim evropskim takmičenjima, već se dokazao na velikoj sceni. Bio je zadužen za delikatne duele poput okršaja Porta i Arsenala u nokaut fazi Lige šampiona, kao i mečeva između Atletika i Lacija, odnosno Salcburga i Intera.

Na "Rajku Mitiću" će mu pomagati sunarodnici Ervin Zajnstra i Johan Balder, dok će četvrti sudija biti Sander van der Ajk. Meč počinje u četvrtak u 20:45, a očekuje se vatrena atmosfera i borba za svaki pedalj terena!

Informer

fudbalska reprezentacija Srbije

Gozubujuk je takođe u prošlosti delio pravdu i reprezentaciji Srbije, kao i večitim rivalima, Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Što se tiče "orlova", Holanđanin je bio glavni sudija meča protiv Luksemburga u okviru kvalifikacija za EURO 2020. godine, koji je naša selekcija dobila rezultatom 3:2.

Ipak, što se tiče Crvene zvezde ona je u prošlosti čak četiri puta imala situaciju da joj je Gozubujuk delio pravdu i nije baš prolazila dobro tada. Šampion Srbije je kada je on vodio meč gubio od Rendžersa 3:0 u osmini finala Lige Evrope 2022. godine, a iste godine on je sudio i u meču protiv Monaka u okviru grupe H koji su "crveno-beli" izgubili sa 4:1.

Jedinu pobedu Zvezda je ostvarila na meču protiv Spartaka iz Trnave u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona 2018. godine, a četvrti poraz kada je sudija bio Holanđanin upisala je protiv Sasuola (3:0) u plej-ofu za Ligu Evrope 2016. godine.

Kada je reč o Partizanu i on je poražen kada je Gozubjuk bio glavni arbitar i to od portugalske Santa Klare 2021. godine u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Svi pogledi su upereni u Beograd, gde će Srbija pokušati da nadmudri jednog od najvećih rivala na evropskoj sceni. Navijači "orlova" s nestrpljenjem iščekuju ovaj dvoboj, verujući u još jednu nezaboravnu noć na "Rajku Mitiću"!