02.09.2024.

16:12

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezdin štoper okrenuo leđa Srbiji! Posle svega odlučio da igra za reprezentaciju Crne Gore!

Đurić je ranije bio deo srpskih selekcija do 19 i 21 godine, gde je zabeležio po dva nastupa u svakom uzrastu. Ipak, nakon što je ostao bez novih poziva u nacionalni tim Srbije, odlučio je da prihvati ponudu "sokolova" i pridruži se Crnoj Gori.

U seniorski tim Crvene zvezde prekomandovan je još 2022. godine pod palicom Dejana Stankovića, ali priliku u zvaničnim utakmicama nikada nije dobio, osim u nekoliko pripremnih mečeva. Nakon solidnih sezona na pozajmicama u Domžalama i Spartaku iz Trnave, Đurić je prošle godine produžio ugovor sa "crveno-belima" do 2026. godine.

Iako se od njega očekivalo da u nekom trenutku zablista, konkurencija u Zvezdinoj odbrani, predvođena kapitenom Urošem Spajićem i Naserom Đigom, nije mu ostavila mnogo prostora za igru. Zbog toga je odluka da zaigra za Crnu Goru možda upravo ono što mu je potrebno da napravi iskorak u karijeri.

Selektor Crne Gore do 21 godine, Nikola Rakojević, već je uvrstio Đurića na spisak od 23 igrača za predstojeće kvalifikacione duele protiv Rumunije i Švajcarske, gde će ovaj mladi štoper imati priliku da se dokaže na međunarodnoj sceni.

Ovo nije prvi put da se igrači iz Srbije odlučuju za Crnu Goru – pre Đurića, taj korak napravili su i Mirko Ivanić, Branko Jovičić, Vladimir Volkov, Filip Kasalica, Filip Stojković i mnogi drugi.