03.09.2024.

06:44

Foto: Printscreen You Tube

Sport

Teže je gledati hrvatski fudbal nego kopati vinograd! Poznati analitičar ponovo briljira!

On je gostujući u emisiji "Studio HNL" na "MaxSportu", analizirao utakmice a HNL šampionata. Pričao je pobedi Hajduka nad Osijekom na domaćem terenu rezultatom 1:0, ali kratko je prokomentarisao teren Lokomitve iz Zagreba koja je igrala protiv Varaždina.

- Osim Livaje i Varaždina, koji je igrao odličnu utakmicu na onoj njivi u Kranjčevićevoj, ovog vikenda je teže bilo gledati hrvatski fudbal nego kopati vinograd. Marko mi je vratio onaj romantični deo fudbala kroz sve što je pokazao protiv Osijeka. Veseli me i njegov govor tela i ponašanje. Znao je nekad da pokaže nervozu i prema saigračima, ali ovo je jedan drugi Marko Livaja. Nadam se da me neće demantovati na 'Maksimiru' i budućim utakmicama. Ta njegova igračka klasa, situacijska inteligencija, snaga tela su na neverovatnom nivou - rekao je Jeličić.

Nastavio je potom da priča o svom bivšem klubu Hajduku i  njihovom treneru slavnom Italijanu Đenaru Gatuzu.

- Drago mi je da je Hajduk pobedio s obzirom na situaciju oko kluba u poslednje vrijeme. Gatuzo je nakon utakmice rekao da je to bila utakmica na visokom nivou, ali ne bih to tako nazvao. Prvo poluvreme kao da su igrali Stobreč i Omiš. U drugom poluvremenu je to bilo bolje. Hajduk ide na 'Maksimir' bez poraza, sa pobedom protiv Osijeka. Došao je Stipe Biuk, ušao je i Sigur, ali Hajdukovi navijači ne mogu da računaju na neku lepotu s obzirom na kadar - podvukao je Jeličić.