03.09.2024.

06:52

Foto: printscreen

Sport

Najluđa klauzula! Ovo je Osimen tražio Turcima, dočekali ga navijači Galate (VIDEO)

Nigerijac je ostao bez transfera u Al Ahli, odbio je Čelsi, a potom nije registrovan za mečeve u Serije A u dresu Napolija, pa je izbir pao na Galatu.

Turski mediji pišu o neverovatnoj klauzili. Pre pristanka transfera tražio da u ugovor bude uneta nikad viđena klauzula "deset klubova“. To znači da Turci u januaru ne mogu da mu stanu na put ukoliko bude doneo ponudu jednog od deset klubova po sopstvenom izboru, za koje veruje da bi i dalje mogao da igra i da bi igrao da u njegovo ime nije pregovarao predsednik Napolija Aurelio De Laurentis.

Spisak klubova nije objavljen, ali je pitanje dana, a pretpostavlja se da su među njima Real Madrid i PSŽ. Napoli je pristao na pozajmicu bez nadoknade, ali pod uslovom da Galatasaraj u celosti pokrije Osimenovu godišnju platu od deset miliona evra.

To nije sve. Izlazna klauzula sa 130 miliona evra je spuštena na  75. Osimen je u Napoli stigao 2020. godine za 78 milioa evra Lila. Za italijanski klub je u 133 utakmice postigao 76 golova uz 18 asistencija.