03.09.2024.

18:40

Foto: Starsportphoto

Sport

Pavlović jasan pred duel sa Španijom! Moramo da budemo perfektni, a imamo kvalitet da ih ugrozimo! (VIDEO)

Uoči susreta sa aktuelnim prvakom Evrope za FSS je govorio novopečeni igrač Milana i reprezentativac Srbije, Strahinja Pavlović.

Za početak, dao je svoje utiske o timu.

- Ponovo smo zajedno na okupu, imamo jasne ciljeve i jako mi je drago što sam ponovo sa kolegama, drugarima, saigračima iz reprezentacije – ne krije Strahinja Pavlović.

Pričao je o selekciji Španije kao narednom rivalu.

- Pokazali su na Evropskom prvenstvu da su trenutno najjača reprezentacija i da igraju najlepši fudbal. Biće sigurno zanimljivo igrati protiv najboljih.

Informer

fudbalska reprezentacija Španije

- Iskreno, samo sam njih i gledao, jer posle povratka nisam imao previše motiva da pratim ostatak turnira. Videlo se od prvog meča da igraju najlepši fudbal i da su došli sa jasnim ciljem da osvoje Evropsko prvenstvo.

Imao je šta da kaže Pavlović i na račun Jamala, ali i Rodrija.

- Dar od Boga, prirodan talenat. U Barseloni je već u prvoj sezoni pokazao da je neverovatan talenat, naredne sezone je sebe samo nadogradio i već sa 17 godina postao prvak Evrope.

- Rodri je fantastičan igrač, imali su veliki posed stalno, uvek su bili veoma opasni u završnoj trećini protivnika i tražili prostor. Svaku ekipu su „ubili“ tim posedom.

Fudbalska javnost u Srbiji s nestrpljenjem iščekuje utakmicu protiv "crvene furije".

- Može sigurno da očekuje dobru utakmicu. Neće biti nimalo lako, mi moramo da nađemo neku našu igru, pre svega dobro da se branimo, jer znamo da Španci vole da drže loptu, menjaju strane, traže prostor. U defanzivnom smislu moramo da budemo perfektni, a imamo kvalitet da napravimo šanse i da ih ugrozimo.

Informer

fudbalska reprezentacija Srbije

Pavlović je dobio pitanje da li dobija pozive za ulaznice.

- Zovu prijatelji, rodbina, svi žele da dođu i podrže reprezentaciju. Nadam se da će podrška biti velika, znamo da javnost nije bila zadovoljna našim učešćem na Prvenstvu Evrope i tim rezultatskim neuspehom, što je očekivano i opravdano sa njihove strane, ali opet kreće jedan novi ciklus i dolazi nam prvak Evrope. Mislim da je to motiv za sve, da će biti jedna lepa utakmica, da ljudi dođu i gledaju.

Igrati protiv najboljih u Evropi svakako je privilegija koju će imati Srbija.

- Slažem se, jer u prethodnom periodu nismo imali toliko prilika da igramo protiv najjačih reprezentacija u Evropi. Mnogo će nam značiti naredni mečevi, nema lake utakmice, igramo utakmice u kojima nismo favoriti, naprotiv. Jedna dobra prilika za nas da vidimo koliko možemo, na spisku je dosta novih imena, biće prilika za sve nas da se dokažemo i vidimo koliko možemo. Novi je format, dve ekipe idu dalje, treća u baraž, samo četvrti ispada u nižu diviziju. Prvi cilj nam je da ostanemo u A diviziji.

Da li se Strahinja zapravo promenio od debija protiv Ruske Federacije?

- Promenio sam se dosta, ovo mi je četvrta godina u reprezentaciji. Došao sam u A tim sa 19 godina, dosta sam sazreo, mnogo toga se desilo i na planu klupske karijere, tako da sam zadovoljan i verujem da će sve biti bolje i bolje.

Informer

Strahinja Pavlović

Zanimljiv je podatak da Srbija nikada nije pobedila kada je Pavlović dao gol.

- Ne znam koliko je to moguće da dam gol, a da ne pobedimo, moraću onda da ne dajem golove (smeh) samo da pobeđujemo. Nadam se da će vrlo brzo doći trenutak kada ću dati pobedonosni…

Dotakao se i razgovora sa klupskim saigračem Alvarom Moratom, koji ovoga puta nije na spisku.

- Pričali smo, ima suspenziju UEFA zbog neke situacije prilikom proslave titule. Šalio sam se malo, bolje što ne igra, neka odmori malo.

Velika pompa je napravljena zbog dolaska Pavlovića u Milan.

- Da, bio sam malo iznenađen. Milan je ogroman klub sa velikom, dugom istorijom. I dalje mi je sve to nerealno, i dalje nisam svestan da sam došao na taj nivo, kada pogledam odakle sam krenuo i koliko sam imao teških situacija kada sam napustio Partizan. Presrećan sam kako su me prihvatili i kako se sve do sada odvija.

Informer

Strahinja Pavlović

Debi iz snova je Pavlović imao u dresu "rosonera".

- Imao sam dve solidne utakmice, šteta samo što nismo pobedili. Bitan je uvek taj neki prvi korak i meni je drago da sam ostavio dobar utisak i da su me navijači i fudbalska javnost u Italiji prihvatili na jedan fantastičan način. Nadam se da će tako biti ubuduće i da ćemo slaviti u prvom narednom meču. Dve, tri pobede da povežemo i bićemo pri vrhu.

Zbog broja 31 odmah su krenula povezivanja sa Japom Stamom.

- Taj broj sam nosio u Salzburgu, pa sam hteo da nastavim u Milanu. Da, povezivali su me sa Stamom, u jednom intervjuu sam rekao da imamo možda sličnu frizuru. On je velika legenda, moram mnogo krvi i znoja da prolijem kako bih mogao da se poredim sa njim. Svakako da mi prija takva pažnja.

"Srpski Van Basten" je nadimak koji je stekao još u dresu Partizana.

- Ne znam da li Italijani znaju, nisu mi pominjali, verovatno nisu ni videli taj gol. To mi je sigurno najlepši gol u karijeri. Obično su moji golovi glavom, protiv Jamajke sam dao desnom nogom i sam sebe sam iznenadio (smeh), tako da je gol iz Niša trenutno bez konkurencije.

Informer

Strahinja Pavlović

Podelio je Pavlović utiske o novom treneru Paolu Fonseki.

- Pričali smo dosta, pošto mi je ovo prvi put u karijeri da nisam prošao cele pripreme. Cela saga oko transfera je trajala jako dugo i posle EP sam dobio tri nedelje odmora, praktično sam imao desetak dana da se pripremim do prve utakmice sa Torinom koju nisam ni igrao. Rekao mi je da samo budem strpljiv i da ću „pohvatati“ sve zahteve. Od početka imamo jako dobar odnos, radi se o treneru koji ima mnogo dobrih ideja i nadam se da ćemo uspeti sve to da primenimo na terenu. I da krenemo da pobeđujemo. Imamo dosta novih igrača, mnogo igrača je bilo i na EP tako da ekipa još nije uigrana.

Dao je Pavlović obećanje ako osvoji titulu u Italiji.

- Osvojiti Skudeto je nešto neverovatno, ali ako je neko spreman na opkladu, možda se ofarbam u crveno-crno (smeh).

Veoma brzo slede derbiji protiv Intera, Juventusa i Napolija.

- Liga će biti izuzetno zanimljiva, važno je da pobeđujemo u takvim utakmicama, praktično direktne konkurente, jer ove sezone ih ima mnogo.

Informer

Strahinja Pavlović

U razmaku od sedam dana biće derbi sa Interom i Crvenom zvezdom u Ligi šampiona.

- To je u decembru. Novi format Lige šampiona mi se dopada, grupa je zanimljiva. Biće interesantno, veoma.

Davno je bilo, ali vredi pitati, obnoviti sećanje na istanbulsko finale, onaj čuveni meč sa Liverpulom?

- Gledao sam tu utakmicu, naravno kasnije. To su utakmice koje svima ostaju u sećanju. Mnogo će biti izazova u Ligi šampiona. Definitivno.

Koliko su ti Luka i Okafor pomogli po dolasku u Milan?

- Mnogo. Luka me dočekao, Okafor isto bio na usluzi – rekao je na kraju Strahinja Pavlović, defanzivac Milana i reprezentacije Srbije.