03.09.2024.

18:55

Foto: www.slbenfica.pt

Sport

Benfika sve jača pred dolazak na "Marakanu"! Stigao ofanzivac za 12.000.000€

Krilni ofanzivac je sa portugalskim velikanom potpisao ugovor do juna 2029. godine, a imaće priliku da 19. septembra igra protiv Crvene zvezde na "Marakani", u sklopu novog formata grupne faze Lige šampiona.

Akturkoglu je prethodne četiri sezone nosio dres Galatasaraja, za koji je odigrao 179 utakmica, postigao 46 golova i upisao 42 asistencije. Velikan iz Istanbula je prihvatio ponudu tešku 12 miliona evra, a standardni reprezentativac Turske promovisan je u društvu predsednika "orlova" Ruija Košte.

- Presrećan sam što sam potpisao za Benfiku. Ovo je veliki klub, poznat u Evropi, koji se svake sezone bori za trofeje. Prvi cilj je da osvojimo titulu u Portugalu, a navijačima mogu da obećam da ću uvek ići do kraja i da ću pružati sto posto - poručio je Kerem.

Pre njega, klub sa stadiona "La Luž" doveo je na pozajmicu iz Mančester sitija i mladog defanzivca Isu Kaborea (23), koji se najbolje snalazi na poziciji desnog beka.

Međutim, ono što brine navijače Benfike jeste ko će biti novi trener. Nemački stručnjak Rodžer Smit (57) dobio je pre tri dana otkaz zbog slabih rezultata na startu nove sezone, a kao njegov naslednik najviše se pominje čuveni italijanski strateg Masimilijano Alegri (57), koji posle rastanka sa Juventusom nema angažman.