03.09.2024.

19:12

Foto: profimedia

Sport

Skandal potresa Španiju! Fudbaler Valensije uhapšen zbog seksulanog napada

Kako je preneo "Kadena Ser" napadač "slepih miševa" je sa još jednom muškarcem seksualno napao dve devojke u svojoj kući, a sve se desilo u nedelju uveče. Žrtve jezivog zločina su imale oko 25 godina, one su odmah posle užasnog događaja sve prijavile policije, a potom su odvedene i na lekarski pregled. 

Mira, koji je sa "crveno furijom" osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, u ponedeljak uveče je lišen slobode, kada ga je nekoliko članova Civilne garde uhapsilo i trenutno je u pritvoru. Napadač, koji se ovog leta vratio u Valensiju kao pozajmljen igrač Sevilje, u narednim danima trebalo bi da bude izveden pred sudiju.  

"U vezi sa medijskim izveštajima koji su se pojavili povodom hapšenja fudbalera Valensije Rafe Mira, javljamo da je klub upoznat s navedenim hapšenjem. U nedostatku detalja o tome, klub za sada može samo da potvrdi da će sarađivati u svemu što pravda može da zahteva", navodi se u saopštenju Valensije. 

Mir, koji je prve profesionalne fudbalske korake napravio u B timu Valensije, tokom karijere je igrao i za Vulverhempton, Las Palmas, Notingem Forest, Huesku i Sevilju, čiji je član od 2021. godine.