04.09.2024.

11:22

Foto: profimedia

Sport

Benfika pokušava da spreči rasulo pred Zvezdu! Laž pred povratkom na klupu Portugalaca!

Nakon slabog učinka u prva četiri kola tamošnjeg prvenstva, sa samo jednom pobedom i dva poraza, rezultati daleko ispod očekivanja primorali su upravu kluba da preduzme odlučne mere i izvrši promene na trenerskoj poziciji.

Nakon remija protiv Moreirensea (1:1) prošle subote, čelnici su doneli odluku da otpuste dosadašnjeg trenera Rodžera Šmita, što je bilo očekivano s obzirom na nezadovoljstvo uprave njegovim vođenjem ekipe.

Odmah po smeni Šmita, upravni odbor Benfike, na čelu sa predsednikom Ruijem Kostom, započeo je potragu za novim trenerom. Među potencijalnim kandidatima, Portugalac Bruno Laž se brzo nametnuo kao favorit.

Bruno je već poznato ime u Benfiki, budući da je prethodno vodio ekipu do titule šampiona u sezoni 2018/2019. Njegov povratak bio bi logičan potez, jer odlično poznaje klupsku strukturu, a pritom je i bez angažmana. 

Portugalski mediji izveštavaju da su razgovori između kluba i Laža u završnoj fazi, te se očekuje da će konačna odluka biti saopštena u narednim danima, kada ekipa ponovo krene sa intenzivnim treninzima.

Paralelno s potragom za novim trenerom, Benfika se fokusirala i na završetak letnjeg prelaznog roka. Početkom ove nedelje, klub je zvanično pojačao turski fudbaler Kerem Akturkoglu (25), koji je promovisan kao novo krilo lisabonskih "orlova". Akturkoglu je potpisao ugovor do juna 2029. godine, a očekuje se da će u narednim danima Benfika dovesti još jedno značajno pojačanje.