04.09.2024.

18:26

Foto: profimedia

Sport

Vlahović može da postigne 20 golova, ali ne zna da igra fudbal! Slavni Italijan šokirao izjavom!

Srpski napadač Dušan Vlahović (24) je prošle sezone bio drugi strelac Kalča sa 16 pogodaka, ali sada mu je cilj da tu brojku premaši, kao i da pomogne ekipi Juventusa da se trofeji vrate u Torino.

Iako je naš reprezentativac odlično otvorio novu sezonu italijanske Serije A sa dva postignuta pogotka na meču protiv Verone u drugom kolu šampionata, to nije dovoljno da tamošnji analitičari i stručnjaci budu zadovoljni učinkom srpskog golgetera.

Čuveni italijanski fudbaler Antonio Kasano ne dovodi u pitanje Vlahovićeve sposobnosti u postizanju golova, ali ističe da Juventusu nedostaje drugačiji tip napadača. On smatra da timu treba fudbaler koji će se bolje integrisati u njihov stil igre i doprineti napadu, umesto da se isključivo fokusira na realizaciju.

- Vlahović može postići i dvadeset golova, ali Juventusu je potrebna drugačija "devetka", neko ko zna da igra fudbal. Poredeći ga s Tevezom ili Vučinićem, vidimo da su to igrači koji su znali kako da se postave. Iako Vlahović može da postigne golove, pitanje je ko će mu pružiti pravu podršku. Mora se stvoriti situacija u kojoj će imati priliku da prvi dodirne loptu i šutne na gol, ili da se postavi u idealne uslove kao što je to učinio protiv Verone. Ako mora da pravi dodatne dodire, već ulaže previše truda - poručio je Kasano.

Informer

Dušan Vlahović

Srpski reprezentativac je bio jedan od glavnih aduta u ekipi Masimilijana Alegrija, ali i po dolasku Tijaga Mote ne gubi na značaju.

Vlahović je zacementirao svoje mesto u startnoj postavi, a o njegovom kvalitetu dovoljno govori činjenica da su čelnici kluba zakazali sastanak sa njim i njegovim agentima kako bi razgovarali o produžetku saradnje do 2028. godine.